La credibilitat del suposat sistema democràtic espanyol ha quedat en evidència davant tot el Món. El nou cop dels tribunals contra una cambra legislativa (primer va ser contra el Parlament de Catalunya i ara contra el Senat espanyol) despulla definitivament l'estat autocràtic disfressat de democràtic.
El Tribunal Constitucional espanyol ha paralitzat la tramitació al Senat de la reforma judicial inclosa dins de la reforma del Codi Penal. En un ple que ha començat a les deu del matí, l'alt tribunal ha admès a tràmit les mesures cautelaríssimes que havia demanat el PP sobre les dues esmenes que fan referència al Poder Judicial.
El TC ha pres la decisió per sis vots a favor i cinc en contra, copiant la distribució de magistrats entre el sector conservador i progressista. La reforma que no es podrà debatre al Senat es va aprovar la setmana passada al Congrés dels Diputats.
És la primera vegada, en els quaranta anys d'història del Constitucional, que el tribunal suspèn un debat parlamentari a les Corts generals.
Màxima tensió per una decisió inèdita
El maratonià ple al Constitucional ha arrencat aquest dilluns al matí amb un ambient de màxima tensió. Abans d'aturar la tramitació a la cambra alta de la reforma judicial, el Constitucional ha rebutjat admetre a tràmit les recusacions contra dos magistrats.
La recusació s'ha rebutjat per 6 vots a 5, és a dir, la majoria conservadora ha votat en contra de les recusacions i la minoria progressista, a favor. En cas que s'haguessin acceptat les recusacions sol·licitades pel PSOE i Unides Podem, les majories del Tribunal haurien canviat i hi hauria hagut més vots progressistes que conservadors.
En aquesta votació, hi han participat els dos magistrats a qui es volia recusar, el president del TC, Pedro González-Trevijano, i el magistrat Antonio Narváez. Cap dels dos ha abandonat la sala ni en el debat ni en el moment de la votació.
Els magistrats progressistes volien debatre en primer lloc la petició de recusació dels dos magistrats conservadors del TC amb el mandat caducat --entre ells, el president del Constitucional-- que havien fet el PSOE i Unides Podem.
Finalment, però, s'ha imposat l'ordre plantejat pels conservadors amb 7 vots a favor: els 6 del sector conservador i el del vicepresident José Antonio Xiol, del sector progressista.
Les discrepàncies entre sectors ja varen obligar dijous a ajornar qualsevol decisió. En un ple convocat d'urgència, els magistrats progressistes van forçar-ho al·legant la complexitat del debat i van amenaçar de marxar, un fet que hauria impedit el quòrum de vuit jutges necessari perquè el ple quedés constituït.
Mira, déjalo.
Es más fácil traducir el manuscrito Voynich.
Cuando aprendas a escribir, me das un toque.
Cuídate mucho.
👋🏻