algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
13°

MÉS insta el Ministeri de Treball a fer complir l’acord que reconeix les malalties professionals de les Kellys

MÉS per Mallorca ha registrat aquest dijous una Proposició no de Llei al Parlament per a instar el Ministeri de Treball i Seguretat Social a incloure les malalties derivades de la feina de cambrera de pisos com a malalties professionals pròpies de la professió. La iniciativa, impulsada per l’associació “Kellys Unión Balear”, planteja fer efectiu l’acord de la "Mesa Tripartita por la calidad en el Empleo del Sector de Hostelería". Tot, arran de les diferents causes judicials obertes al respecte.

Segons ha explicat el diputat Joan Mas “Collet”, el setembre de 2018, la direcció general d'Ordenació de la Seguretat Social va emetre instruccions a les mútues col·laboradores per tal que actuessin amb un criteri uniforme d'interpretació del RD 1299/2006 de 10 de novembre, en el sentit que encara que una professió no estigui expressament inclosa en la numeració d'activitats capaces de produir determinades malalties professionals, no s'exclou que aquestes patologies puguin ser conseqüència directa de les pròpies d'una ocupació com la de cambreres de pisos. Malgrat això, el diputat ecosobiranista ha explicat que «ara per ara, les mútues segueixen sense reconèixer com a malalties professionals de les cambreres de pisos aquestes malalties. Així, un nombrós grup d'afectades han de recórrer a la via judicial amb el conseqüent desgast, físic i psíquic, a més de l'econòmic».

Durant la presentació de la iniciativa, el portaveu de MÉS al Parlament, Miquel Ensenyat, ha recordat que «les cambreres de pisos d'hotel són tot un símbol contra la precarització laboral i a favor dels drets laborals». Aixi ha insistit en que «a seva lluita per visibilitzar i denunciar l'empitjorament de les condicions contractuals, l'increment desmesurat de la càrrega de feina i el seu fort impacte en la salut física i psíquica d'aquest col·lectiu, ha permès assolir petites conquestes». Amb tot, ha lamentat que el Govern espanyol encara «permeti que es vulnerin els seus drets».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.