El líder de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha volgut recordar, en declaracions els mitjans de comunicació després del ple del Parlament que aquest dimarts, primer d'octubre, es compleixen 88 anys que les dones varen votar per primera vegada a l'Estat espanyol, fet que, segons el diputat «val la pena recordar».
Ensenyat ha subratllat a més, el segon aniversari del referèndum duit a terme a Catalunya i l'ha relacionat amb la condició democràtica. «Fa dos anys es va voler fa un referèndum i la resposta va ser la repressió. Supòs que per això l'Estat ha hagut de fer un esforç titànic en l'àmbit exterior per a demostrar que som una democràcia consolidada», ha comentat Ensenyat, que ha afegit que «els fets ho posen en dubte».
«No hi ha res més democràtic que un referèndum», ha comentat Ensenyat, que ha afegit que «si tenim una democràcia que no permet celebrar referèndums pot ser moltes coses, però democràcia no ho és». D'altra banda, el líder de MÉS ha lamentat que en el ple del Parlament d'aquest dimarts «s'han sentit coses que es pensava que ja no se sentien en aquesta Cambra», en referència als drets universals com el dret a la sanitat o la promoció de la cultura.
Respecte a la política de creuers, Ensenyat ha criticat el model de Venècia, que «s'ha deshumanitzat i ha convertit a la ciutat en un parc d'atraccions», segons el líder de MÉS. «Trobarem una justa mesura entre els veïnats i els turistes», ha comentat el líder de MÉS per Mallorca en referència a l'elaboració de polítiques sobre la temàtica.
Ensenyat: «Una democràcia que no permet fer referèndums, no és una democràcia»
Ensenyat ha recordat el referèndum de l'1O de Catalunya i el 88è aniversari del sufragi femení a l'Estat espanyol
Comenta
Normes d'ús
Avís legal» El contingut dels comentaris és l'opinió dels usuaris o internautes, no de dbalears.cat
» No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Recordi que vostè és responsable de tot allò que escriu i que es revelaran a les autoritats públiques competents i als tribunals les dades que siguin requerides legalment (nom, e-mail i IP del seu ordinador, com també informació accessible a través dels sistemes).
Comentaris
Mirau si és justa i legítima la legalitat, que basta veure que tot el que feia Hitler era legal.
I el que feia Franco, també.
La vostra legalitat antidemocràtica, legalitat de conveniència, legalitat feixista. Vaja legalitat, marca Ñ.
Una democracia permite hacer solo referendum legales
@ Turkish man .- l'has cagat una altra vegada, noi. Un referendum és democràticament legal per definició, ja que, l'aplicació de referèndums representa, en certa manera, l'exercici directe de la sobirania popular davant d'una qüestió especialment rellevant
Instrueix-te una mica que et convé, i no et deixis portar per l'ofuscació.