El Departament de Territori i Infraestructures ha fet arribar el document de la zonificació del lloguer turístic a la Comissió Balear de Medi Ambient (CBMA) per dur a terme la tramitació ambiental. Aquest òrgan disposa d’un mes per a elaborar l’informe i una vegada realitzat, s’aprovarà, definitivament, al Ple del Consell de Mallorca.
En total, es varen presentar 26 informes dels ajuntaments i es varen rebre 43 al·legacions de particulars, empreses i entitats. Després d’haver-ho analitzat tot, s’han inclòs directament aquelles mesures dels consistoris municipals que eren més restrictives i s’han estudiat les que presentaven actuacions més permissives.
NUCLIS DE LITORAL
Pel que fa als nuclis costaners turísticament madurs, només es permeten les Estades Turístiques en Habitatges (ETH) de 60 dies, sempre i quan es tracti de l’habitatge habitual. No obstant això, a s’Arenal de Llucmajor estaran permeses només als unifamiliars segons la proposta de l’Ajuntament.
Als nuclis que no es consideraven saturats, també s’inclouen canvis al port de Sóller ja que al centre històric només es podrà llogar a turistes a l’habitatge habitual amb un màxim de 60 dies.
A Platges de Muro, la proposta municipal és que la comercialització estarà prohibida als plurifamiliars. A més, ses Casetes des Capellans passa a ser zona d’exclusió i les ETH queden prohibides.
NUCLIS D’INTERIOR
També es modifiquen algunes apreciacions dels nuclis d’interior. A part, també es canvia la nomenclatura de nuclis d’interior madurs a vulnerables.
Per a aquells que es consideren petits perquè disposen de menys de 100 habitatges, s’ha eliminat l’indicador número 3 que feia referència als habitatges buits. Aquesta decisió s’ha pres ja que s’ha comprovat que els resultats no s’ajustaven a la realitat. D’aquesta manera, els nuclis que es trobaven a la zona 3 (vulnerables) que passen a la 4 (no vulnerables) són s’Esgleieta (Esporles), Ruberts (Sencelles), es Carritxó (Felanitx) i ses Coves (Deià).
Per altra banda, també s’ha disminuït el llindar que separava els nuclis vulnerables dels no vulnerables passant de 22,5 a 15 punts. Amb aquest canvi, Ariany, es Llombards (Santanyí) i Randa (Algaida) deixen de ser vulnerables.
Les característiques de cada zona es mantenen de la mateixa forma. Així, als nuclis d’interior no vulnerables es permeten totes les tipologies de lloguer vacacional mentre que als vulnerables només es permeten les ETH de 60 dies a plurifamiliars i unifamiliars a l’habitatge habitual.
En el cas de Marratxí, aplicant les consideracions més restrictives, la modalitat d’ETH de 365 dies només es permetrà als unifamiliars ja que als plurifamiliars seran de màxim 60 dies. En qualsevol cas, Marratxinet continuarà amb els mateixos paràmetres ja que segueix sent considerat com a nucli vulnerable. Al municipi de Muro, només està permès el lloguer vacacional als unifamiliars.
Els nuclis que no sofreixen canvis i seguiran considerats com a vulnerables són Alcúdia, Banyalbufar, Port des Canonge (Banalbufar), Orient (Bunyola), Ullaró (Campanet), Deià, Llucalcari (Deià), Sa Cala (Deià), s’Empeltada (Deià), Estellencs, Fornalutx, Marratxinet, Pollença, Es Vilà (Pollença), La Font (Pollença), Santanyí, Ses Salines, Sóller, Biniaraix (Sóller), l’Horta (Sóller), Valldemossa, Es Port de Valldemossa, s’Arxiduc (Valldemossa) i Son Ferrandell (Valldemossa). A aquests, es permeten les ETH de 60 dies a l’habitatge habitual, tant unifamiliars com plurifamiliars.
El Consell presenta la proposta definitiva de zonificació del lloguer turístic
Comenta
Normes d'ús
Avís legal» El contingut dels comentaris és l'opinió dels usuaris o internautes, no de dbalears.cat
» No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Recordi que vostè és responsable de tot allò que escriu i que es revelaran a les autoritats públiques competents i als tribunals les dades que siguin requerides legalment (nom, e-mail i IP del seu ordinador, com també informació accessible a través dels sistemes).
Comentaris
De moment no hi ha comentaris.