La Fiscal General de l'Estat espanyol, Consuelo Madrigal, i el president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes. | Arxiu Vilaweb/Angel Díaz
06/09/16 0:00
La fiscal general de l'Estat espanyol, Consuelo Madrigal, ha avisat de les «pretensions demagògiques» que ataquen «la constitució» i els «drets de tots», i ha recordat que la Fiscalia i el Tribunal Constitucional treballaran per combatre on calgui les «vies de fet». En aquest sentit, Madrigal ha ressaltat que «no hi ha legitimitat fora de la que es fonamenta en la Constitució».
La fiscal ha pronunciat aquestes paraules a la seu del Tribunal Suprem davant Felip VI, a la presentació de la memòria de la fiscalia general de l'estat del 2015, segons ha informat el diari Vilaweb.
32 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Perdone,Sr.Pau. Contesté a quien no debía y tiene Vd, razón.
Salvador: Jo no cito cap article de la Declaració Universal dels Drets Humans.S´ha equivocat de comentarista.
"1923: La nostra parla La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà. Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares." (Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012) Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc. Cadascun d'aquests és un feixista, segons "Tià" fals.
Sr.Pau: Me cita usted el art.30 de la Declaración Universal de los Derechos Humanos, pero no dice que en los 29 artículos anteriores se detallan dichos derechos, sin que aparezca por ningún lado el derecho a la autdeterminación o el campanudo derecho a decidir.Y D,Francisco Franco Bahamonde no tiene nada que ver.
Salvador: Google o Wikipedia? no gràcies.
Artícul 30. "Res en aquesta Declaració es podrá interpretar en el sentit de que atorga cap dret al Estat, a un grup o a una persona, per emprendre i desenvolupar activitats o realizar actes tendents a la supressió de qualsevol dels drets i llibertats proclamats en aquesta Declaració". Just el que va fer el teu admirat don fansisco. I just el que segueixen fent els seus admiradors.
Sr.Pau : Busque en Google y en Wikipedia " rule of law".Allí lo explica todo. Repito que el sistema político español es defectuoso,pero el líneas generales se cumplen esos principios.
El sometimiento de todos los ciudadanos y los `poderes públicos a la LEY es fundamental en una democracia, junto a la división de poderes. Ya me dirán para lo que sirve una ley que no se hace para ser acatada.Y Montesquieu sigue siendo básico, como Locke.
Salvador: Vostè que es creu un home intel-ligent i cult,trova acertada la definició de la democràcia que ens ha exposat?.A aquestes alçades enomenar a Montesquieu es surrealista.La democràcia és separació de poders(Espanya això no hi és) i (el somtimiento) per desgràcia si que hi és,però això no és democràcia.
O asigui Salvador que els diaris que diuen coses que a vostè no li agraden no son diaris normals.Tan dret tenen aquest grup de perones com les multituts a que es parli d´ells i les seves reivindicacions amb respecte.