algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El PI presenta el seu programa de bon Govern

El Pi ha presentat aquest dissabte el seu programa electoral de cara als comicis de maig. | El Pi

Proposta per les Illes (El Pi) ha presentat aquest dissabte, durant una convenció del partit a la qual han assistit unes 200 persones, el seu programa electoral amb vista en els comicis de maig. El document definitiu recull propostes dels membres de Mallorca, Menorca i Eivissa, com també les aportacions de fins a 57 entitats d’àmbits diversos.

«Avui és un dia important, la culminació d’un camí que vàrem començar fa més de dos anys: avui presentam el primer programa electoral del Pi-Proposta per les Illes», ha destacat Jaume Font, president de la formació política, que ha ressaltat la feina feta pels diferents equips de treball.

Els afiliats del Pi han disposat d’una setmana per fer esmenes a l’esborrany, que aquest dissabte han estat debatudes i votades pels assistents a la Convenció. També s’han tingut en compte les aportacions d'entitats socials, sindicats, associacions i organitzacions d’àmbits diversos.

Com ha explicat Jaume Font, el seu és un projecte de bon govern, seriós, sense promeses que no es puguin complir. I ha destacat els cinc eixos fonamentals a través dels quals s’estructura el programa autonòmic: «Participació, transparència, consens, equitat i sensibilitat».

Sobre aquest darrer punt, Font ha assenyalat que només els qui pateixen o han patit són capaços de posar-se al lloc d’aquells que ho passen malament. «A les Balears hi ha 115 mil famílies en risc d’exclusió social. Representen el 28,7% de la població, molt per damunt de la mitjana estatal. Això no es pot consentir i aquesta ha de ser una de les nostres prioritats, tal com queda reflectit en el nostre programa electoral», ha afirmat.

Un altre dels principis bàsics del que Jaume Font ha descrit és la lluita per un major autogovern i un nou model de finançament. «El nostre programa és cent per cent balear, no ha vengut ningú de Madrid a dir-mos quines han de ser les nostres propostes», ha afirmat.

«Perquè aquesta és la fortalesa del Pi: només ens devem als ciutadans de les Illes. Som l’únic partit nascut a les Balears amb presència a Mallorca, Menorca i Eivissa. Per això podem lluitar, i lluitarem, sense complexos ni hipoteques pels interessos d’aquesta terra», ha afirmat.

Font ha destacat que el seu programa és la primera eina per canviar el nostre futur, per exigir un nou finançament, per deixar de ser els primers en deures i els darrers en drets. «Per defensar la nostra identitat i la nostra cultura», ha assegurat.

Un cop incorporades les esmenes aprovades pels afiliats aquest dissabte, el Programa General del Pi al Parlament de les Illes es podrà consultar a partir de dilluns a la pàgina web del partit: www.propostaperlesilles.com

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Jo què vols que te digui? Dretes o esquerres? Primer sobiranisme (ja que independència ho veig cru).

Aquests estan units (o al manco en donen imatge de saber-se organitzar i consensuar), no hi ha hagut els merders que ha tengut l'esquerra, on pareix que els arbres dels detalls els li tapen el bosc de les prioritats generals de país. Jo sóm més d'esquerres, però després de les primàries de MES he vist moltes coses que no m'acaben de fer des del punt de vista del que trob que han de valorar els polítics.

En Pastor per jo és una garantia, després de la seva acció valenta i coherent durant la passada legislatura en un tema que valor com a prioritari. I la coherència també és una cosa que valor en tothom, i més en un polític (i no n'hi ha molts que ho siguin). També valor en un polític la capacitat de diàleg i consens.

Defensen una sèrie de punts que trob prioritaris quant a finançament, sobiranisme, territori, llengua, educació. I l'empresa nostra, que és important també. Voldria anar més enllà, jo vull independència... però això és el que hi ha ara. Tal vegada hi hem d'anar per parts i no començar les cases pel terrat. Recordar primer la pròpia identitat és necessari.

Del passat de'n Font i en Melià (d'això que llegesc per aquí) me'n toc els dallons. Les situacions són més complicades del que sembla, i la gent va ràpida a jutjar. Fets són fets, com els de'n Pastor per una banda, i com els del PP que no vull tornar a veure governant.


A votar-los!

Valoració:6menosmas
Per Estim Mallorca, fa mes de 9 anys

La meva confiança i es meu vot pel PI.

Valoració:6menosmas
Per M, fa mes de 9 anys

No vos heu aturat a pensar d´on treuen els doblers els ciutadàns aqueixos, per fer la campanya? idò de les empreses de l´IBEX 35. Més capitalisme, més neolliberalisme i més diferència de salaris i de classes socials. Però si això pensau que és secundar, que lo més important és esborrar el Català de la faç de la terra, a lo millor ho conseguiu, i a lo millor ni tan sols ho dúen al programa.

Valoració:7menosmas
Per Manu, fa mes de 9 anys

Hoy estamos de enhorabuena. CIUDADANOS, se presentara en Baleares. Por fin un partido que luche contra el nacionalismo mas retrogrado que aun pervive en nuestro país. Enhorabuena a todos.

Valoració:-2menosmas
Per Com els PIca, fa mes de 9 anys

El PI cou i PIca de valent tans als progres aliats incondicionals del PSOE allà on els manca un regidor, un diputat, un el que sia per formar consistori, per formar govern com als dretans i ultradretans de l'IBEX 35 submisos incondicionals a les directrius mando y ordeno de la FAES.
Si el PI posa condicions fermes de país a l'hora de formar govern (o de donar-li suports puntuals), anam bé.
Sort al PI.
Jo també el votaré.

Valoració:8menosmas
Per por sus frutos, fa mes de 9 anys

Juan Petit.- te has quedado corto. Prefiero no hablar del de Manacor. Por su frutos los conoceréis.

Valoració:-2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 9 anys

A Petit
Me vols dir que tramitar vots per correu ès delicte.

Si se cosa funciona bé i el cens està actualitzat se donen per desconeguts o no figuren a la llista electoral.

O sigui que ès una feina inútil.

Valoració:6menosmas
Per Macia, fa mes de 9 anys

Direu lo que volgeu, pero aquesta foto de grup sense cap dona pereix sa des govern de Syriza de Grecia

Valoració:9menosmas
Per Juan Petit, fa mes de 9 anys

JAUME FONT: fue condenado por delito electoral a ocho meses de prisión menor, suspensión para cargo público y del derecho de sufragio y 180 euros de multa. Font empleó varios documentos de identidad de personas fallecidas en la tramitación de votos por correo para Sa Pobla.
JOSEP MELIA ¿Que no sabrá este hombre sobre la corrupción si la tuvo tan cerca y nunca hizo nada para detenerla?

Valoració:2menosmas
Per Si, fa mes de 9 anys

Això dic jo, quan veig el PP!

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente