Escola Valenciana proposa a Estrasburg la necessitat d'establir una directiva europea de llengües minoritzades. | Escola Valenciana

TW
0

Escola Valenciana proposa a Estrasburg la necessitat d'establir una directiva europea de llengües minoritzades. Jaume Fullana i Emili Gascó, representants de l'entitat, han exposat aquesta setmana davant de l’Intergrup de Minories tradicionals, Comunitats nacionals i Llengües, l’actual situació del valencià al context social i el sistema educatiu i han realitzat propostes per a garantir els drets lingüístics dels parlants de les llengües minoritzades a Europa.

A la Unió Europea hi ha 46 milions de parlants de llengües minoritzades, és a dir, llengües que no gaudeixen d’un ple reconeixement legal als països on es parlen. L’Intergrup de Minories tradicionals, Comunitats nacionals i Llengües del Parlament europeu és el que aglutina més representants polítics europeus de tots els Intergrups existents.

Notícies relacionades

“Considerem que és un pas endavant molt important per a Escola Valenciana poder intervenir en aquest espai del Parlament europeu dedicat a les llengües pel fet que s’obri la possibilitat de mostrar de forma directa les nostres propostes per a desenvolupar una política europeu efectiva que vetlli per la normalització les llengües minoritzades”, s’ha comentat des de l’entitat cívica.

Línies d'actuació
Els representants d’Escola Valenciana han donat a conèixer les línies d’actuació de l’entitat cívica al País Valencià per a la normalització del català en diversos àmbits d’ús i els projectes educatius i socials que duu a terme. Seguidament s’ha fet una radiografia del sistema educatiu valencià i de la vulneració dels drets lingüístics de la ciutadania valenciana per part del Govern valencià i el Govern espanyol.

Així mateix Jaume Fullana i Emili Gascó han exposat a grans trets el document ‘Model de l’escola que volem’ i la necessitat de crear al País Valencià una Llei Educativa Valenciana i que es desenvolupi la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.