TW
1

L'entitat de professionals del món social a Mallorca, Prosocial, ha realitzat una crida als partits polítics perquè adoptin de cara al pròxim any electoral un nou model de serveis i atenció social que respongui a criteris de qualitat i proximitat, basat en l'experiència i l'opinió del sector implicat en el plantejament i en la presa de decisions, i que no retalli més drets bàsics.

El president de l'organització, Jordi Fuster, explica que la seva proposta és de mínims, i la finalitat és que les Illes puguin comptar a la fi amb un sistema “estable, planificat estratègicament i consensuat, que no variï en funció del color polític”, que en cada moment predomina.

Prosocial toca amb les mans com la crisi ha generat de cada pic més desigualtats entre els ciutadans, i en aquest sentit creuen prioritari que, «a major demanda, s’adoptin més serveis i més professionals, la qual cosa s’aconsegueix, sobretot, amb uns pressuposts socials forts i consolidats».

«Cal garantir els serveis assistencials per cobrir les necessitats bàsiques, però és importantíssim potenciar l’àmbit de la prevenció, senyal d’identitat d’un model modern i eficaç», explica Fuster.

Un altre dels punts importants que destaquen els professionals del sector és el de la proximitat. En aquest sentit, troben important utilitzar els mecanismes legals existents perquè els serveis es mantinguin a prop del ciutadà, a fi de garantir-ne i assegurar-ne l’accés.

Fuster assegura que en els darrers anys han pogut observar que, en la contractació pública de serveis, només es tenia en compte la part econòmica, la qual cosa ha resultat perjudicial tant pels serveis i els beneficiaris, com pels treballadors.

«Cal invertir aquesta tendència perjudicial i cal prioritzar la part tècnica per sobre de l’econòmica. A més, s’ha d’assegurar certa estabilitat per poder prestar uns serveis continus i planificats. Creiem convenient també avançar cap a un procés de concertació de serveis socials».