Unes quaranta persones van acudir aquest diumenge a la seu dels sindicats de Vila per participar en la vuitena assemblea ciutadana del cercle insular de Podemos en què es va aprovar, entre altres coses, el nou nom de la formació, Podemos Eivissa, i el calendari de presentació de candidatures per elegir el seu secretari general.
Aquest procés constituent marca que des d'aquest diumenge i fins al pròxim 5 de desembre s'obre el termini de presentació d'opcions. Posteriorment, entre el 5 i el 6 de desembre es presentaran en les xarxes socials, i el 13 del mateix mes es realitzarà una assemblea extraordinària perquè els candidats puguin presentar-se i debatre entre ells. Finalment, el 2 de gener es coneixerà el nom del nou secretari general de Podemos Eivissa i els 17 membres del seu Consell Ciutadà.
Altres dels temes que es van tractar va ser el de la polèmica per l'ús del català o el castellà en cadascuna de les intervencions i es va tancar amb la salomònica decisió de permetre l'ús dels dos idiomes oficials «emparant-se» en l'article 4 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i l'article 57 dels estatuts de la formació política.
Igualment, es van presentar en societat els cinc grups de treball actuals de la formació en l'àmbit insular i que abasten els assumptes d'organització interna, provisional i tractament de documents per fer-los accessibles; organitzacions d'assemblees i reunions; propostes ciutadanes i contacte amb la societat; xarxes, comunicació i suport directe a l'actual portaveu a l'illa, Glòria Santiago; i logística i finances.
Polèmica
Tampoc es va generar excessiva polèmica quan un dels assistents va aprovar una moció en la qual sol·licitava l'impuls per part del cercle insular a la creació de formacions municipals. Alguns dels presents consideraven que el principal era centrar-se a tirar endavant el partit polític a escala global mentre que altres creien que seria bo tenir veu en llocs allunyats de Vila. Finalment, es va canviar el terme impuls per suport i així, diversos dels membres de l'equip tècnic que consideraven que no podien «carregar» amb més feina van donar el seu suport a la moció i aquesta va ser aprovada. Després d'això la portaveu de Podemos Eivissa, Glòria Santiago, va tancar l'assemblea demanant que tots remessin «en la mateixa direcció». «Si comencem a tenir fissures i opinions diverses estarem perdent l'essència original de Podem i no aconseguirem arribar a res», va concloure abans d'emportar-se una gran ovació.
Podemos Eivissa aprova el nom només en castellà
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
25 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
@ Elies Crec que a Eivissa no arrivau ni a dos gats i mig, però bueno, si així vos sentirieu més estimats...
D'acord amb en Llorenç, hem de mester una CUP illenca. Siríem quatre gats contat, però al menys no mos sentiríem tan sols.
A mi me da que esto de los círculos está para hacer creer a la gente que escuchan su opinión y luego hacer lo que les da la gana, no sé, es la impresión que me da, al final todo se cuece en Madrid, ojalá me equivoque.
Potser, caldrà rectificar i acceptar que, els tal "Podemos", és una etiqueta més dels de madrid per confondre les colònies. No tenim sort. De madrid sols podem esperar sotmetiment i escarni. Sembla que el nom no canvia les coses ni les idees. ! Marxem. No ens donaran demà el que ens neguen avui.
@arrom Manda narices que un pancatalanista hable de corrupción. Ni juntando los trajes de Camps, los sobres de Bárcenas, y el Palma Arena llegamos a la mitad de lo que ha trincado don Vito Pujol y familia. Quins collonarros teniu.
arrom, s´escriu quan, no ""cuant"". A mem si t´espabiles, que pareixes un CATeto
Podemos, els castellans de sempre....corrupcio cuant tenguin poder
Compatriotes: Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia. *S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (17-11-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental). **Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.
Si no en teniem prou amb el PP, UDyP i Ciutadans, aquests acaben d'aterrar i molt malament per cert. Volem una CUP a Eivissa.
Està molt bé: van a cara descoberta i no se n'amaguen de ser espanyols de socarrel. Al manco no es desfressen i no embullen. Qui els voti, ja sap què hi ha. I qui trobi que és una aberració que només posin el nom en castellà, idò no els ha de votar i llestos. Perquè pot ser duen bones idees, però són pels castellans, pels espanyols castellanoparlants, no per jo o gent similar a jo per exemple. Ara, beneits seran els que els votin volguent fer-los canviar. Com aquell o aquella que s'enamora d'algú però troba que l'ha de canviar en això i allò... idò no! Si és així, és que t'has enamorat del que no és, millor deixar-ho córrer perquè no es pot fer canviar la gent. Hem d'entendre aquestes coses bàsiques abans de votar i votar partits afins a noltros, a la nostra idiosincràsia i identitat primer, i color polític segon.