La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha afirmat aquest dimecres que el Pla Catalunya-Marroc 2014-2017, aprovat pel Govern, inclou «la possibilitat de poder incorporar l'Àrab de manera optativa» com a segona llengua estrangera en Secundària.
En un comunicat, ho ha justificat per «l'interès estratègic per a la internacionalització de l'economia que suposa el coneixement de llengües», i perquè reafirmar i difondre les llengües d'origen dels nouvinguts és una riquesa personal i col·lectiva que recull el Marc per al Plurilingüisme de la Conselleria d'Ensenyament.
Ha afirmat que a Catalunya, «a diferència d'altres comunitats autònomes algunes governades pel PP, no hi ha cap centre on s'imparteixi religió islàmica».
Rigau ha recordat a la secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio, que l'ensenyament d'Àrab a Catalunya s'emmarca en el conveni entre el Marroc i el Govern espanyol del 1985, independentment de la legislació educativa.
La consellera ha remarcat que, donat el gran nombre d'alumnes d'origen marroquí en les aules catalanes, des del curs 1991-1992 es donen classes d'Àrab amb professorat natiu en horari no lectiu.
Aquesta actuació s'emmarca en el conveni vigent entre el Ministeri d'Educació espanyol i Marroc per a l'aplicació del programa LACM (Llengua Àrab i cultura marroquina) per organitzar classes d'Àrab en els centres educatius que estiguin interessats.
Rigau ha afirmat que la immigració marroquina té una presència important a Catalunya, i ha explicat que des del començament d'aquest acord 16.000 alumnes han passat per aquestes classes impartides amb professorat natiu i pagat pel Govern marroquí.
Catalunya preveu incloure l'àrab com optativa a Secundària
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
8 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
A les Escoles Oficials d'Idiomes estudiar arab és gratuit si estas a l'atur. Ja ho diu el seu llibre q la reconquesta sera pacífica.
O sigui que castellà i anglès és 'no, no, no!' I a la mateixa vegada les noves realitats socials apareixen i l'àrab és un sí, sí, sí. Esteim empardalats o què? Sí encara pensam que inmersió en català és el camí, és evident que la realitat social és molt diferent. No hi ha una altra opció que una societat plurilingüe i cada dia hi haurà més exemples: tots en coneixem famílies amb parelles en el que ell i ella son de diferent països, emigració de mallorquins, immigració d'Europa i d'Àfrica...
Los latin kings asociación cultural, árabe en las escuelas: no se puede ser más memo.
Si se tracta del Marroc, la llengua ès una altra. L'aràbic ès la llengua dels colons del Marroc. Hi ha unes llengües que han de esser proscrites del ensenyament per raons recíproques: turc, aràbic, castellà, rus, etc.
Es mes facil trobar una bona feins a Abu Dhabi que a no a Valladolid.
Dentro de unos años, poquísimos, los niños catalanes no podrán leer a Gabriel García Marquez o a Vargas Llosa, o a Camilo José Cela. Por ejemplo. Pero sabrán decir "cullons noi ja ho tinc desamvolupat" o "ajauli ajaluá?. Anam molt be. La sombra de la estupidez en muy alargada. Os maldecirán.
Mmm... Se suposa que una Catalunya sobirana hauria de reconèixer sa RASD (República Àrab Saharaui Democràtica) i sa col·laboració amb això de s'ensenyament de s'àrab no seria amb es govern marroquí
Tant com els costà, als nostres reis cristians, engegar els moros de la nostra terra (cosa qua mai no els agrairem prou), i ara aquests catalufets traïdors els tornen a obrir les portes.