Pastor, després del Ple d'avui. | Pere Bota

TW
26

El vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez, ha exclamat aquest dimarts al diputat no adscrit i batle de Manacor, Antoni Pastor, que és «un vividor de la política», que «no se li coneix ni ofici ni professió al marge d'ella» i, per això, defensa una postura contrària a la Llei de símbols.

Així s'ha manifestat Gómez durant el ple d'aquest dimarts després que l'actual vicepresident del PI i qui fora també a l'inici de la legislatura parlamentari popular mostràs la seva oposició a aquesta normativa i acusàs al Govern de ser uns «lladres de llibertats» que «amb unes matances volen esborrar tot el que han fet», en referència a l'acte de partit a Campos on José Ramón Bauzá assegurà que el PP balear defensa lo nostro.

Durant la sessió parlamentària, Gómez ha considerat que s'ha d'esperar «que el decret de símbols estigui aprovat per a poder interpretar-lo» i ha assegurat que aquesta normativa no va «contra res, ni contra ningú».

Notícies relacionades

El que pretén la Llei, ha dit Gómez, és que als espais comuns en què la comunitat ofereix un servei «no es faci política» perquè els ciutadans tenen «dret a la total imparcialitat». Així mateix, ha recordat que la senyera de les quatre barres és la bandera oficial de Catalunya i que «Balears té els seus propis símbols que hauríem de protegir i utilitzar. Sembla que se sent més còmode protegint i utilitzant els de Catalunya», ha dit el vicepresident a Pastor.

Qüestió de llibertats
Aquesta polèmica norma ha centrat bona part del debat de la jornada. Així, el grup parlamentari socialista ha assegurat que «tant en un estat d'alarma, excepció o lloc, Balears tindria més llibertats que amb la Llei sobre l'ús de Símbols Institucionals», ja que la normativa estatal estableix que «les mesures que es prenguin no comportaran censura prèvia», fet que, segons ha lamentat el diputat Antoni Diéguez, «ocorre amb normalitat» en la Comunitat amb l'aprovació d'aquesta normativa autonòmica.

Diéguez ha considerat que «ja poden treure les sobrassades com a últim recurs, però el 2015 s'acabarà tot això». Val a dir que el Parlament ha constatat unànimement que «la llibertat d'expressió és una de les llibertats bàsiques i imprescindibles de tot sistema democràtic», malgrat que la resta dels punts de la moció han estat rebutjats amb els vots del PP en contra (34), i els de PSIB i MES a favor (25).

El diputat de MÉS, Nel Martí, ha qualificat la normativa com «absurda i esperpèntica», i ha assenyalat que el PP la incompleix, recordant el cartell del dinar de matances del passat diumenge a Campos. El diputat popular Miquel Jerez ha censurat al seu torn que l'oposició ha faltat «a la seva obligació de neutralitat i imparcialitat» perquè «empra la mentida sistemàtica i l'engany permanent». «Dir que el PP incompleix la Llei de Símbols és anar en contra de la veritat», ha insistit.