Els grups parlamentaris de l'oposició, PSIB i MÉS, consideren que el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) "no ajudarà a solucionar" els problemes educatius que hi ha a la comunitat i que ha evidenciat l'últim informe del Programa per a l'Avaluació Internacional d'Alumnes (PISA) 2012.
Aquest dimecres el portaveu adjunt del PSIB, Vicenç Thomàs, i el portaveu de MÉS, Biel Barceló, han convocat un acte conjunt, rere la Junta de Portaveus, on han indicat que si Balears ja és la quarta pitjor autonomia en matemàtiques, si aquestes matèries s'apliquen en anglès, els resultats seran encara pitjors.
"El TIL empitjorarà els resultats perquè és un instrument que pedagògicament no serveix", ha indicat Thomàs, qui també ha destacat que els mals resultats obtinguts pels estudiants de la comunitat són conseqüència de les retallades en els recursos materials.
Al seu torn, Biel Barceló ha remarcat que no és cert que les autonomies bilingües obtinguin pitjors resultats educatius, com ho demostren les dades obtingudes pels joves del Principat o del País Basc, per exemple, i ha coincidit amb el socialista en la necessitat d'incrementar els recursos destinats en educació.
En relació al ple parlamentari del pròxim dimarts, Thomàs ha assenyalat que abordaran matèries com la Llei de Comerç, les dades d'ocupació, la privatització de la sanitat, el cessament de l'exgerent d'IB3, Borja Rupérez, o les valoracions que fa el president autonòmic de les relacions entre el Govern i Madrid. Per la seva banda, el portaveu dels econacionalistes s'ha referit al ple de Pressuposts que tindrà lloc d'aquí a dues setmanes, i ha apuntat a la possibilitat que en l'ordre del dia s'introdueixi també el debat de la Llei de Símbols i d'un decret que s'ha de validar, encara que aquest aspecte encara no s'ha confirmat.
A este cuarteto lo que más le jode es no poder vivir del momio de la inmersión pancatalanista.