Cada família es gasta de mitjana uns 600 euros en material escolar. | IRENE HUMET

TW
13

El Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) ha donat aquest divendres el seu vistiplau al decret pel qual es crea el registre dels llibres de text i de material didàctic complementari de les Illes Balears. Aquesta nova legislació pretén controlar tots aquells materials didàctics que entren a les aules.

Durant el plenari de l'òrgan consultiu, s'ha aprovat l'informe favorable al decret per 14 vots a favor, 4 abstencions i un vot en contra de FE-CCOO. El ple s'ha celebrat amb l'absència dels representants d'Educació, de la UIB i del sindicat STEI-i, entre d'altres.

FE-CCOO ha argumentat el seu vot en contra en tant que “el decret és un nou mecanisme per exercir un control coartant tant a la llibertat de càtedra dels docents com a la de les famílies.

És tambè una nova mesura que obeeix a fórmules absolutament mercantilistes i que van en la mateixa línia que la llei Wert”. El sindicat ha explicat que “hem demanat expressament que el registre de llibres tingui un caire voluntari i que també s'accepti qualsevol material didàctic/pedagògic elaborat pels centres o pels mateixos docents, i l'informe del CEIB no ho conté”.

Actualment, l’edició i adopció dels llibres de text i altres materials no requereix l’autorització prèvia de l’Administració educativa i simplement Inspecció supervisa els materials com a part ordinària de la seva tasca. A partir d'ara, “no podran ser inscrits en el registre aquells llibres de text i material didàctic complementari que venguin a substituir altres ja inscrits i que no ofereixin diferències significatives”. Amb aquest article Educació es vol garantir que el registre doni poc marge de maniobra als centres i siguin només una o dues les editorials que puguin servir un llibre per nivell educatiu i assignatura.