Un atractiu i interessant vídeo concebut per dos joves ciutadellencs, Sergio Bernhardt i Benjamin Riquelme, tracta de posar un poc d'ordre a les idees del totum revolutum que aquests dies s'ha confirmat que és el Decret de llengües del Govern, per la tensa situació que la seva aplicació ha generat a dins i fora de les escoles de les Illes.
'Aventura a TILàndia, capítol u' és el títol de la primera entrega d'una sèrie que s'anirà completant molt aviat, i que selecciona per a la seva capçalera, d'una banda imatges i titulars de premsa, derivats de la històrica concentració de diumenge passat, així com pancartes de l'organització estudiantil 20 de juny, o les que pengen a l'Institut Josep Maria Quadrado, de Maó. També les campanyes publicitàries del Govern, que expressen les bondats del tractament integrat de llengües, i que fan servir a infants com a petits actors.
En aquesta primera entrega es dóna veu a les opinions de Laura Gorrias, llicenciada en Filosofia i docent convençuda de la lluita de la marea verda. Durant alguns minuts aquesta ciutadellenca dóna una sèrie de raons de la seva postura contrària a la reforma educativa del Govern.
Visió d'interina
"Volíem ajudar a difondre diferents visions sobre el TIL, i la primera òptica que oferírem pensàrem que era bo que fora la d'una interina, com na Laura. L'objectiu és poder mostrar quanta més gent millor, i que ens donin una visió el més pròpia possible", explica Bernhardt, una de les dues meitats coautores.
"Quin pare no voldria que els seus fills poguessin xerrar tres llengües perfectament?", li demanen al principi de l'entrevista. Ella respon: "està clar que una escola pública que permetés l'aprenentatge en tres llengües seria ideal, però el problema és l'aplicació d'això".
"Es requereix que hi hagi professors molt ben preparats en anglès, que no només sàpiguen xerrar, escriure i corregir, sinó que a més puguin preparar les seves matèries en aquella llengua. Es necessiten materials didàctics i molts de recursos, i sobretot, que l'alumnat tengui un nivell que li permeti comprendre la matèria que se li explica".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.