La solidaritat amb els directors ha estat molt important des del primer dia. | R.L.
La Conselleria d'Educació ha readmès a les seves places de professors als directors dels instituts de Maó expedientats per incomplir les seves instruccions per a implantar el Decret de tractament integrat de llengües (TIL). No obstant aquest gest, no es compleix la petició dels vagistes de retirar els expedients disciplinaris dels directors menorquins.
La reincorporació dels sancionats cautelarment ha estat comunicada pel secretari general de l'STEI, Biel Caldentey, abans de l'inici de la reunió de la Mesa Sectorial d'Educació en què els principals sindicats de l'ensenyament negocien amb la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, l'aplicació del TIL.
«La Conselleria avui té una oportunitat de negociar i ens ha de contestar com s'aplicarà el TIL en el curs 2013-2014 i no només en 2014-2015», ha afirmat Caldentey.
El dirigent del sindicat majoritari ha assegurat que la reincorporació dels exdirectors suspesos de sou i feina «era el mínim» reclamat pels vaguistes que fa a les sancions a professors crítics amb el TIL.
«La segona condició és que, si volem que hi hagi un procés de negociació, hem de parlar de com s'aplica en el 2013-2014» i la tercera és que la Conselleria dialogui amb els comitès de vaga, els òrgans competents per desconvocar l'aturada indefinit, ha dit Caldentey.
A aquests comitès Educació ha de donar «una resposta concreta i detallada a tots els punts de la plataforma reivindicativa, que són el motiu de la vaga», ha incidit.
Respecte a la possibilitat que el Govern ofereixi la retirada de classes obligatòries en anglès a primer de secundària, com plantegen alguns alcaldes del PP, ha dit que és una cosa que «seria insuficient» encara que podria considerar «un èxit de la mobilització».
11 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Fa 3 anys un fill meu es va haver de marxar al estranger per que la difícil situació insostenible que ens trobem és molt real i tangible, les estadístiques de la desocupació són brutals i contractes molt precaris sense solidesa per mantenir una economia familiar. No desprestigio ni molt menys l´idioma Català de fet sóc nascut a Lleida, però és necessari també per nostres fills aprenguin ben altres idiomes i preparar-los davant la incertesa.
Uno, Qui varen ser benèvols van ser els del pacte, que per no ofendre el PP no van fer res que l´ incomodàs (per això no cal que governin) i així van perdre les eleccions perquè molta gent no va anar a votar. Jo no som partidara de votar un partit perquè "no toca res i no fa res". No sé si tornaré a votar o no. Dependrà del que m´assegurin que faran. I no hagin mentit mai.
Vull dir -li que els nostres fills aturats buscant alternatives de treball no troben una ocupació i els obliga per la necessitat a sortir fora a l´estranger. És necessari a part del català dominar un altre idioma, no estic d´acord amb (Aquí en Catalán).
S´ha de valorar bé que estan oferint, aquesta gent del Bauzá. Perquè no són de fiar. I ja es veu que la vaga els està anant molt MALAMENT. Doncs que esperin les eleccions!!
Acaben de dir que la proposta de la Conselleria és que el TIL sigui voluntari a ESO aquest curs (la contraproposta és que també ho sigui a primària) . Si això implica recuperar els anteriors projectes lingüístics és un primer èxit de la vaga. Si només implica retirar l'anglès, ratific la sensació de fracàs apuntada en un missatge anterior.
No podien fer altrament, la represàlia era del tot il·legal, ordenada per qualcú més mesquí que la bruixa de na Ventafocs.
A banda de les urnes que ens fan esperar cada 4 anys per pendre diferents decissions, com podem fer per expedientar disciplinàriament de la mateixa manera els polítics que per "betzols" ens malgovernen i imposen la seva poca cordura en temes que desconeixen. Una cosa és voler el millor pels estudiants -com volem tots- i l'altre es fer-ho com ho fan ells per decret-llei. Que no es confongui a la societat.
És "vaguistes", no "vagistes".
Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.
Retirar les classes obligatòries en anglès a primer de secundària? Això no és cap èxit si hem d'acceptar el veritable objectiu del TIL: reduir, i molt, el català a les aules. Ens han fet por amb l'anglès (que no té defensa pedagògica de cap tipus tal com està imposat) i ara ens diuen que es conformaran amb castellà i català, meitat i meitat. Han fotut a l'aire tots els projectes lingüístics de cada centre i ara donarem gràcies per poder fer,a primer d'ESO, les matemàtiques i les socials en castellà. Quin panorama.