cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín:

Solidaritat com a resposta a la notificació d'Educació als directors expedientats

Porreres acollirà demà el reconeixement i el suport als directors menorquins, en el marc dels actes de preparació de la vaga indefinida. | R.D.

La societat menorquina i illenca en general ha fet via a respondre a la notificació de la Conselleria d'Educació per la qual els tres directors expedientats per presentar objeccions a l'aplicació del decret de llengües no podran incorporar-se a les aules, ni tan sols en virtut de la seva condició de docents.

Com és habitual, el mitjà digital ha canalitzat bona part de les reaccions, que en qüestió d'hores han arribat a ser centenars. Així, d'una banda, a un document disponible a la xarxa han començat a ajuntar-se signatures en solidaritat amb els tres directors 'rebels', i ja n'hi ha més de set-centes. Molts dels signants són col·legues i companys dels directors expedientats.

Una iniciativa menys sectorial també s'ha començat a gestar al portal de peticions virtuals 'Change.org'. En aquest punt d'impuls a la causa dels expedientats per la Conselleria, del qual en pot prendre part qui ho vulgui entrant aquí, s'han recollit amb rapidesa més de sis-centes firmes virtuals, que a primera hora de l'horabaixa ja passaven el milenar, i que devers les 18 hores ja havien passat a les dues mil. Totes demanen a la consellera Joana Maria Camps que els tres directors puguin ser a les aules per a reincorporar-se a la feina, juntament amb la resta de docents.

Igualment, fonts de l'Assemblea de Docents han confirmat a dBalears.cat que a la trobada de demà a Porreres per tal d'avançar amb la possible convocatòria de vaga a l'ensenyament públic a principi del vinent curs hi haurà un espai dedicat a analitzar la particular situació dels directors menorquins, donant així continuïtat al suport que des d'aquest sector els han concedit des de bon començament.

A continuació transcrivim el contingut íntegre de la carta de suport als directors que ha inspirat aquestes accions:

«CARTA DE SUPORT ALS DIRECTORS DE MAÓ

Davant de l’anunci de la prohibició de reincorporar-se a la feina feta als directors de Secundària de Maó per la Conselleria d’Educació, els sota ssignants volem expressar el nostre total rebuig a la suspensió tant de funció directiva com docent dels tres directors expedientats.

Si ja no hi havia cap motiu per a la suspensió de la seva funció com a directors, està absolutament injustificat i és totalment inadmissible que també siguin suspesos en la seva feina com a professors d’aula. Açò significa que els nostres companys no es podran incorporar el dia 2 al seu lloc de treball.

La suposada falta té a veure exclusivament amb l’exercici del seu càrrec com a directors, en cap cas com a docents. Si no han comès cap incorrecció en el seu càrrec directiu, molt més enfora està de la realitat que ho hagin fet en la seva tasca com a mestres.

Aprofitem per insistir que l’únic que han fet els directors de Maó ha estat respectar el paper del Consell Escolar i, per tant, la representativitat de tots els sectors que hi són presents (docents, pares  i mares, alumnes i personal no docent) en el si del marc legislatiu actual.  

Volem que els nostres companys estiguin amb nosaltres des de l’inici de curs, i per açò exigim que tornin a les aules i als seus despatxos i per tant que es retiri la seva suspensió cautelar».

Document dels docents menorquins en suport als directors

Petició popular perquè la Conselleria permeti als directors acudir a l'escola

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arrom, fa mes de 11 anys

La vaga indefenida en Educacio es molt important, lo cert es que el govern es mereix una vaga indefinida en tots els sectors de la administracio desde Educacio, Sanitat,Serveis socials etc

Valoració:13menosmas
Per Alamerda, fa mes de 11 anys

Aquesta gent del Govern hauria d´estar avergonyida d´amargar les festes dels pobles i que la gent, hagi d´aprofitar aquestes mateixes festes per reivindicar els drets que ens roben aquesta gent sense ànima. Rebin tot el meus supot als professors, i la meva enhorabona als porrerencs per la seva implicació.

Valoració:6menosmas
Per ianekin, fa mes de 11 anys

A LA VAGA INDEFINIDA. Encara que només fos com a resposta a la brutal repressió de la llibertat d'expressió dels Consells Escolars que du a terme la conselleria suspenent de sou i feina a tres directors pel fet de canalitzar la voluntat dels esmentats Consells i objectar al TIL.

I el fet és que no és només per això.

Valoració:-5menosmas
Per Alacantí, fa mes de 11 anys

El Pp valencià per tal de boicotejar l'assignatura Educació per a la Ciutadania, la que implantà Zapatero, va decidir impartir-la en anglès perquè l'alumnat no tingués accés als continguts que consideraven "adoctrinadors".

Valoració:26menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

Reproduït de www.lobbyperlaindependencia.org

Nova mentida del PP: el TIL no figurava al programa electoral de Bauzá (2011)

Al programa electoral amb què el PP i José Ramón Bauzá es van presentar a les eleccions de 2011 no hi figurava el TIL. En canvi, sí que hi constava l'elecció de llengua vehicular per part dels pares. L'ex conseller Rafael Bosch va donar veu i vot als pares i, oh gran sorpresa, només el 8 % van optar per l'espanyol el juny de 2012. Davant aquest cop als morros, Bosch va tornar a insistir, va enviar una carta a totes les famílies, va allargar el termini d'una manera excepcional fins al juliol i just va fer pujar el percentatge al 14 %. En mig de tot aquest merder, el Consell Consultiu va dictar que triar la llengua vehicular de l'escola no era potestat dels pares ni de les famílies.

Davant aquest fracàs inapel.lable, va ser quan el PP, en Bauzá, Bosch, Estarellas, Isern, Camps... es van treure de la màniga el TIL. L'objectiu era ben clar: amb l'excusa de l'anglès es tractava i es tracta d'imposar l'espanyol a tots els pares no el van triar com a llengua vehicular. Com va dir la diputada Ana Aguiló: "Hay que españolizar a los alumnos mallorquines. Somos españoles y todos tenemos que sentirnos españoles. Ya está bien de roqueta".

El TIL, doncs, és un nyap descomunal que respon a una improvisació bestial, a un programa colonial d'assimilació, a una imposició espanyolista manu militari i a un caramull de despròsits: no hi ha professorat preparat en anglès, no hi llibres ni material didàctic elaborat, l'alumnat tampoc està preparat, etc. I per si això no bastàs, els tribunals de Madrid i del País Valencià ja van sentenciar que, des del moment que l'anglès no és llengua oficial a cap indret de l'estat, no s'ls pot imposar indiscriminadament com a llengua vehicular.

Idò! El PP, en Bauzá, na Camps, Estarellas i companyia s'han ficat dins un merder de cal Déu i ara molts han llogat cadiretes per veure com se'n sortiran. A hores d'ara han emprenyat gairebé tothom: docents, pares, alumnes... Posats a emprenyar, ara es troben fins i tot amb batles i regidors del seu partit que es desmarquen de les seves consignes, dels seus desbarats i que fins i tot el sindicat del PP, ANPE, rosega claus contra en Bauzá i el qualifica d'irresponsable, insensat i "autista".

Reproduït de www.dbalears.cat

Per Bartleby,fa 25 minuts
Cansat de sentir que el PP només fa aplicar el seu programa electoral he intentat llegir aquest meravellós document. Aquí teniu els dos únics punts que podrien relacionar-se amb el TIL (no he trobat cap versió en català ni res més concret).

“Llevaremos a cabo un modelo de funcionamiento consensuado que no implique modificaciones estructurales con la alternancia política, con lo cual permitiremos garantizar su continuidad y aplicabilidad, en el que se priorice la educación personalizada y específica de cada alumno como primer objetivo, para que adquiera las competencias necesarias para abordar con éxito su realización personal y participación social”.

És això el que estan fent? Han consensuat res? Creuen que si hi ha un canvi de govern el TIL té garantida la seva continuïtat?

“Implantaremos un modelo lingüístico que permita a los padres elegir, entre las lenguas oficiales de nuestra Comunidad Autónoma, la primera de las lenguas vehiculares para la educación de los hijos, de manera que, al final de la etapa obligatoria, nuestros alumnos sean capaces de dominar esas lenguas, así como un idioma extranjero de acuerdo con el marco común de referencia europeo”.

Una vegada han vist la poca quantitat de gent que volia fer estudis en castellà (després d'inundar de propaganda els pares) han envestit amb el TIL; però aquest nyap pedagògic no és fruit del programa que trobam a la pàgina web del PP. No crec que els votants del PP, si només tenien aquests documents a mà, s'imaginassin el desgavell on ens veuríem embarcats. Amb el TIL no s'aprendrà gaire més anglès, si l'han d'aplicar professors que es treuen a batzegades el B2, però és ben segur que s'aprendrà molt menys de les matèries no lingüístiques afectades. Conclusió: retirar el TIL no és contradir cap programa electoral, el gran trauma dels cappares de la conselleria.

I ja que l'anglès és com el carnet de conduir, segons la consellera, veig venir que convertirem els centres docents en autoescoles. És possible que aquesta sigui la primera passa cap a les autopistes de l'educació, de les quals es va parlar molt en campanya electoral i no n'hem sabut res més.

Valoració:17menosmas
Per Molt fàcil, fa mes de 11 anys

Qualsevol pare pot comprovar quins seran els resultats. Posau als vostres fills una película o una cançó en anglès, o els hi donau un text en anglès. Després els hi damanau que vos ho expliquin. Si ho fan enhorabona, els vostres fills sobreviuran al TIL. Si no ho fan, heu de saber que els vostres fills no aprendran res de, per exemple matemàtiques o el que es doni en anglès, i aleshores els vostres fills s'hauran sacrificat per la prepotència i caparrutia den Bauzá, na Camps i n'Estarellas.

Valoració:37menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente