Estarellas entrant a la seu del PP per parlar amb batles i regidors del PP sobre el Decret. | JOAN TORRES
El secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, ha assegurat que “no hi haurà sorpreses” aquest inici de curs perquè la Conselleria ha fet tot la feina necessària perquè això no passi. Així ho ha reconegut durant l'entrevista telefònica que li han fet a El Faristol d'Estiu d'IB3 ràdio.
El secretari autonòmic ha explicat que “dins el mes de juliol vàrem fer els deures. Ens vam reunir amb tots els directors dels centres per fer la quota de professorat que fes falta per aquest curs”.
A més, Inspecció educativa ha treballat perquè es revisés l'adaptació dels projectes lingüístics a “la normativa vigent” i ha afegit que el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) “no té volta enrere”. “El TIL no es posa a corre cuita. No es posa a tots els cursos, serà gradual. És una implantació que comença enguany i acabarà el 2018. Es fa una implantació paulatina i ordenada”, ha recordat Estarellas.
Sobre la suspensió de sou i feina durant tres mesos a tres directors de Menorca, Estarellas ha assegurat que “els funcionaris tenen l'obligació i el deure d'acatar totes les normes que surten del Govern de les Illes Balears. La majoria de funcionaris saben quina és la seva obligació. Un funcionari ha d'acatar i fer complir la llei i no hem d'obviar la responsabilitat que té un funcionari públic”.
És per això que ha assegurat que “esper i desitj que les situacions desagradables que han succeït i les desicions que s'han hagut de prendre s'acabin. Esper i desitj que entri el tarannà de començar un curs més ordenat impossible”.
Un dels màxims responsables educatius del Govern assegura que per part de la Conselleria “ha ofert més cursos als professors perquè es formin i l'última decisió que hem pres ha estat ofertar 10.000 places per a cursos d'anglès”.
Estarellas considera que hi haurà prou docents qualificats per aplicar el Decret i és que “les informacions objectives són les que tenim nosaltres a les nostres borses de professorat”.
La vaga
Sobre l'amenaça de vaga, “sóc prudent i les rep amb la serietat que les he de rebre. Mir quins són els punts de conflicte o de necessitat i com sempre li hem intentat donar una solució. Els problemes polítics s'han de resoldre a altres àmbits i per això cada quatre anys passem un examen a les urnes”.
“Un 99,9% és una reacció política. Vull respectar molt el dret a vaga dels treballadors. S'ha de respectar a la gent que no vulgui fer vaga i vulgui anar als centres. Sempre procurarem dialogar al màxim”, ha comentat.
46 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
No feia comptes fer cap comentari però un tal Dioclecià, pens que algu amb un altre nom es deu ocultar amb aquest pseudònim i jo firmaré amb el meu nom perquè no m'he d'amagar de res, ha fet unes afirmacions que m'han "tocat". Parla sense saber perquè la gran majoria de mestres que jo conec, en fan molta de feina, el que passa és que no es veu. Som els primers que no volem fer "política educativa ni lingüística" perquè estam convinçuts què l'educació ha d'estar per damunt de la política i que s'ha de regular d'acord amb criteris pedagògics, didàctics i científics. I no em puc imaginar quins privilegis tenim, ja que diu que som uns privilegiats... si ho vol explicar, mai m'he sentida privilegiada! Ah! I no sé per què ha fet una selecció de partits en què el professorat es pot presentar per esser elegit, no hi són tots... és que només ens podem presentar a uns sí i a d'altres no?
Cap dels opinadors del PP em pot dir la tarifa que cobra per cada boutade? I per cada insult? Els insults a professors, vos compten el doble?
Pobre Dioclecià, obligat a enviar cada dia uns quants de missatges que l'esfonsen dins la seva misèria d'enxufat opinador del PP. Tranquil, Diocle, ja hi queda menos per a que vos enviem a purgar fum. Mentrestant, te ben assegur , que diguin el que diguin na Juanita Banana i el seu Mamporrero, noltros seguirem donant les classes en català.
S'ho tenen ben merescut. Molts de mestres es pensen que són ells qui han de fer política "educativa" i política "lingüística", Però això no és així. Si es volen dedicar a fer polítiques, el que han de fer és presentar-se a unes eleccions (amb el PSIB, Més, ERC, PSM, PI o EU) i maldar de ser elegits. Llavors sí podran fer política. Però des del centres educatius, així com des de la UIB, no han de fer política. A més, ni uns ni els altres estan en condicions de donar lliçons al Govern de res, en vista del fracàs col·lectiu que per a les Illes suposa es seu sistema d'ensenyament . Es mestres haurien de fer més feina, plorar menys i fer-ho molt millor. No són conscients que són uns privilegiats, tot i pensar-se que són intocables. Ca barret! Fins aquí podíem arribar...
I els curriculums educatius han d´estar fets per persones responsablesque vetlin pel bé dels alumnes i de la societat, sense adoctrinaments politics o religiosos, i molt manco sense adoctrinaments fanàtics i perillosos. I han de ser fets per persones AMB UNA FORMACIÓ PEDAGÒGICA DEMOSTRADA..
Quan el qui mana, mana desbarats, els que han d'obeir estan obligats a no fer-ho. Algú seria capaç de matar perquè li ha manat el polític de torn? A què no? Idò aquí ens estan manant de matar la nostra llengua. I es pensen que ho farem? "Hi van bén calçats per aigua..."
El PP imposa el seu model educatiu sense convèncer ni negociar amb ningú. Ni pares (CAP associació hi està d'acord), ni empresaris del sector (CAP associació hi està d'acord), ni treballadors (CAP sindicat hi està d'acord), ni alumnes (CAP associació o sindicat hi està d'acord), ni partit polític (CAP partit li dóna suport), ni experts (CAP expert el hi dóna suport) tampoc li donen suport alguns dels seus representants als Consells escolars, ni alguns dels seus batles, etc. etc. Tot això durarà el que durin en Bauza, na Camps i n'Estarellas, els quals seran una simple anècdota històrica, ja que els hi queda molt poc temps. Mentres, noltros, els professionals, diguin el que diguin, seguirem defensant la nostra llengua i la nostra cultura. No tindran prou inspectors, ni prou força per fer tòrcer el braç a tot un poble. Ells, iels seus miserables opinadors quedaran com un apunt a la història de la infàmia. Si el franquisme no fou capaç de destruirnos, moltíssim menos ho faran aquesta colla de pirreumes.
Si els funcionaris tenguéssin la obligació de fer tot allò que els manen els polítics, llavors els encarregats de manejar fons públics podrien buidar els comptes si els ho mamava un càrrec sense que se´ls pugués imputar, els inspectors no ferien actes d´infracció a les empreses dels esmentatsd, els policies els deixarien conduir a dosecents per hora per les autiopistes i dominaría el caos i la corrupción. Seria una democracia "molt limitada"
Quan són les tres en punt els opinadors deixen de piular. Com és nota que els opinadors enxufats del PP, pagats amb els nostres doblers per tal de que insultin als professors i a tots els que no pensin com ells, estan enxufats a alguna Conselleria o empresa pública. Són mamandurrianos que viuen de fer aquesta feina deshonesta. Això sí, són llibrrals que viuen de lo públic. Quins farsants.
Al bloko.info s'infirma de que "El regidors del PP que representen l’Ajuntament de Maó als consells escolar dels instituts, els directors dels quals han estat represaliats per la conselleria, es mostraren favorables (un hi votà a favor i l’altre, finalment s’abstingué) als projectes lingüístics de centre que han estat rebutjats pel Govern balear." No tots els peperos són curts, com a màxim covards.