La consellera Camps durant una visita a un centre d'Inca. | JAUME MOREY / PERE BOTA

TW
5

La Conselleria d'Educació ha aprofitat per canviar la modalitat d'accés a una plaça de cap de servei aprofitant el canvi de nom tot i que la Llei de Funció Pública no ho permet. Aquesta legislació no contempla que una plaça de lliure designació sigui donada “a dit”, si aquest cap depèn d'un departament superior, com és el cas. El cap del Servei de Tractament Integrat de Llengües depèn directament de la Direcció General d'Ordenació, Innovació i Formació Professional.

Educació ha fet la modificació a la plaça que fins ara es denominava “cap del Servei d'Ensenyament de Català” i a part del nom, també s'ha decidit que no sigui per concurs, com fins ara. La nova plaça, que porta per nom “cap del Servei del Tractament Integrat de Llengües”, pot ser ocupada per qualsevol funcionari que hi estigui interessat i tal com reconeix Educació, “l’òrgan competent de l’ens del sector públic ha de fer-ne la convocatòria en els termes prevists i no és obligatori establir un barem de mèrits”.

Aquesta pràctica 'il·legal' de convertir una plaça de concurs a una de lliure designació tot i no està permès és una pràctica extesa a l'Administració.

Munar volia ser el cap del Servei del TIL, tot i dir públicament que hi està en contra
Felip Munar, excap del Servei d'Ensenyament de Català de la Conselleria i conegut per les seves aparicions televisives, tot i escriure en contra del Decret de tractament integrat de llengües demanà fa unes setmanes una comissió de serveis per ser el nou cap del Servei de Tractament Integrat de Llengües.

Munar, que fou apartat de l'anterior càrrec per Educació, no ocuparà finalment la plaça tot i estar-hi interessat. El nou cap i encarregat de supervisar la implantació del TIL serà finalment Laureano de Juan López, anteriorment vinculat a la Conselleria.