El nou delegat de la Conselleria d'Educació a Menorca serà Guillem Ferrer Monjo (Ciutadella, 1970), un religiós ordenat diaca el passat 20 d'octubre.
Ferrer a part de diaca és exdirector de Cope-Menorca i professor. El passat 7 de juliol el bisbe Salvador Giménez de Menorca oredenà a Ferrer que deixés la parròquia de Sant Antoni Maria Claret i quedés adscrit a la Unitat Pastoral formada de les parròquies pel Roser de la Catedral i de Sant Francesc de Ciutadella. El diaca s’ocuparà, entre altres coses, de l’acompanyament espiritual de les activitats del Centre Catequístic de Sant Miquel i del Sant Crist de Ciutadella.
Conegut també com a 'Willy', el menorquí serà presentat demà a Maó com a nou delegat de la Conselleria i substiturà en el càrrec al professor d'institut Julián Hernández.
Hernández marxa abans de jubilar-se
Educació diu que Hernández a la primera reunió del nou equip de la Conselleria, celebrada el passat dia 2 de maig, ja va plantejar que volia deixar el seu càrrec per jubilar-se. Els membres de l'equip, encapçalats per la consellera Joana Maria Camps, varen acceptar la proposta d'Hernández, però el varen animar a continuar com a mínim, fins a final del curs acadèmic, com així ha estat.
Però el cert és que Hernández ha reconegut que la seva intenció primera era comunicar que deixava el càrrec aquest divendres, encara que els esdeveniments de les últimes 24 hores han motivat l'avançament d'aquest anunci. "No puc treballar així, les meves forces s'han acabat i no puc continuar en aquesta situació. Les coses no es poden fer d'aquesta manera", ha dit durant la seva intervenció.
Així mateix, ha indicat que aquest matí ha hagut de comunicar personalment als tres directors expedientats «el poc que sabia». «Ha sigut un dia dur», ha remarcat. Cal recordar que davant la delegació d'Educació a Menorca s'han concentrat més de 130 docents que han donat suport als seus companys dels instituts Pasqual Calbó i Caldés, Cap de Llevant i Joan Ramis i Ramis.
Hernández ha assenyalat que ha realitzat gestions per evitar la suspensió provisional de les funcions i el sou dels tres directors i fer una crida al diàleg, però ha remarcat que no s'ha tingut en compte la seva petició.
Som docent. El diputat Camps ha dir en un 90 % la vertitat : a cada centre, hi ha un grup de professors radicalitzats que habitualment controlen els equips directius, consells escolars, els representants dels alumnes i dels pares i mares, ... i que volen fer molta, molta política dins les escoles i instituts : que si retalls, que si català, que si bandera, que si Bankia, que si Aznar, que si Rajoy, .....
No entenen que a l'escola i a l'institut van a treballar i a ensenyar, no a fer política.
Es creuen que el centre és seu i poden fer lo que vulguin : no respecten la legalitat, es creuen que en un claustre poden parlar de qualsevol cosa (aliè a les funcions encomanades per llei), porten temes absurds a votació en els claustres, ... sempre amb la mateixa idea : fer politica.
Després no ens hem d'estranyar que els al·lots i al·lotes sàpiguen llegir i escriure justet justet .... amb uns resultats acadèmics nefastos i depriments.