TW
30

Amb el relleu del titular de la conselleria d'Educació no s'ha acabat, ni prop fer-hi, el debat polític arran del projecte del multilingüisme que el Govern de José Ramón Bauzá preveu instal·lar a les aules de Balears a partir del curs que ve.

Ahir fou la consellera del ram, Joana Maria Camps, qui sortí en defensa del decret de llengües, afirmant a la sessió del Parlament que amb la nova normativa «s'ha acabat que qui vulgui parlar anglès hagi de pagar classes particulars».

La controvertida afirmació ha estat rebatuda aquest dimecres per part del portaveu de MÉS, Biel Barceló, que ha considerat que amb la nova situació, «les classes de repàs hauran de ser de matemàtiques i filosofia», perquè a la pràctica no hi ha professors suficients per a aplicar el Decret sobre el Tractament Integrat de Llengües (TIL).

Una instrucció «il·legal»

Notícies relacionades

Un altre representant de la coalició ecosobiranista, Antoni Alorda, ha denunciat per la seva banda una instrucció interna que va emetre la Conselleria aquest divendres als centres públics, que ha qualificat d'«il·legal» en modificar un Decret «sense tenir el rang suficient».

Segons ha detallat el diputat, aquesta instrucció exclou la 'Religió i l'Estudi' del repartiment de llengües, sense especificar els motius i «exigeix que com a mínim, dues assignatures no lingüístiques s'imparteixin en alguna de les llengües oficials o en anglès».

En l'opinió d'Alorda, aquesta és una altra manifestació dels atacs del PP a la comunitat educativa, ja que provocarà, «encara més», que s'imparteixin «classes d'anglès en aules masificades, sense desdoblament, sense suport i amb famílies amb necessitats especials».

En aquest sentit, i malgrat que des del Govern es promet l'«excel·lència educativa», el que veritablement es fa és posar «en perill tot el procés d'ensenyament».