Hernández, el 2009, quan va ser coronada com a Miss Balears 2009 en una gala. | PILAR PELLICER

TW
43

La remodelació del Govern de José Ramón Bauzá del 2 de maig no ha suposat només la creació de noves conselleries i canvis de consellers. El president també ha decidit fer alguns ajustos al gabinet de Presidència, és a dir, entre les persones que formen el seu equip de màxima confiança. Bauzá ha nomenat com a nova cap de la Secretaria de Presidència Miss Balears 2009, Verónica Hernández (Palma, 1987).

Hernández ocupa oficialment el càrrec des de dissabte, quan es publicà al BOIB el seu nomenament i el cessament d'Elvira Bonnail. Tal com explicaren ahir des de Presidència, "Hernández disposa d'una doble llicenciatura per la Universitat CEU San Pablo (Madrid): en Periodisme i en Comunicació Audiovisual". Ara bé, a això cal afegir-hi, segons ella mateixa descriu en el seu perfil professional de Linkedin, que va finalitzar els estudis el 2012.

En el mateix currículum, facilitat per Presidència, detallen que "part dels seus estudis els va realitzar a la Facultat de Disseny de Munic, per la qual cosa domina l'alemany, a banda de l'anglès. Ha realitzat diversos cursos de disseny i de màrqueting en línia a través de la Fundació AFIM i la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid".

Pel que fa a la seva carrera professional, el Govern explicà que "l'ha desenvolupada a Madrid, al canal de TV en línia Actitud TV, en què va treballar de redactora i presentadora; també a la revista Interviú, en les funcions de community manager i redactora de reportatges d'investigació. A les Balears, ha treballat a Cope Mallorca i a IB3 TV". Ara bé, no hi ha ni rastre del seu títol com a Miss Balears 2009 en el currículum facilitat des del Govern.

Quant als honoraris que cobrarà en aquest càrrec com a personal eventual, segons estableix el BOIB 101, del 2/07/2011, són 50.023 euros anuals, als quals s'ha de sumar el concepte de dietes. Precisament el càrrec d'Hernández és un dels que només arribar fa dos anys al Consolat de Mar Bauzá intentà apujar entre un 8 i un 21%.

Però deu mesos després, una interlocutòria de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Balears considerà que la pujada de salaris aprovada pel PP per a l'equip més proper al president no estava justificada.

Això obligà tots els alts càrrecs que havien cobrat aquest increment a retornar els doblers als fons públics.