En la comunicació es recorda als equips directius la normativa sobre l’ús d’instal·lacions educatives i l’autorització d’activitats. Es tracta d’una simple enumeració de decrets i instruccions que el director general de Planificació, Inspecció i Infraestructures, Guillem Estarellas, no signa, ja que ho fa el cap de Servei de Centres, ara bé, sense posar el seu nom ni cap signatura.
Pel secretari general de l’STEI-i, Biel Caldentey, “la circular forma part d’una estratègia conjunta d’Educació i la Delegació del Govern. La feina bruta externa d’anar als centres la va fer la Guàrdia Civil i la feina interna ara la fa Educació”.
En el text d’advertència davant dels llaços i de les cadenes humanes que tenen previstos fer els centres com a protesta per la llei Wert, abans o després de les classes, també s’hi indica que “sols es podran realitzar dins del recinte les activitats que siguin lectives i/o educatives integrades dins la vida escolar i que estiguin incloses dins la Programació General Anual (PGA)”. Sobre aquestes darreres línies, el secretari general n’opinà que “són una bajanada. Com pots preveure en la PGAque es realitzaran accions d’aquest tipus?”.
Caldentey recordà que existeix “l’autonomia de centre” per realitzar aquestes accions que, tot i fer-se fora de l’horari lectiu, “també s’han comunicat a la Delegació del Govern”.
El secretari de la FE-CCOO, Toni Baos, assegurà que Educació “vol atemorir els centres que ja tenien en marxa la seva pròpia acció”. La seva “mala intenció és patent per diverses raons: l’envien al final del matí del dia anterior i el text és purament normatiu”.
Educació, a l’espera de tenir la nova llei de símbols i la de convivència escolar, està enviant abans de cada gran acció, com ja passà amb les tancades del 28-N, circulars amb l’objectiu de “desinformar”, segons Baos.
Des de Coapa volgueren recordar que les APIMA de cada centre que, “com bé recull el Decret188/2003, que regula les associacions de mares i pares en l’article 8, estan facultades per organitzar activitats a les escoles” amb una simple comunicació a la Direcció. Això significa que en cap cas els equips directius ni la Conselleria no poden denegar cap acció, perquè “no se’ls demana permís, només se’ls en fa una comunicació”.
Manifest
En aquest context, el sindicat STEI-i és un dels signants del manifest de la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) en contra de la nova llei educativa. En el manifest indiquen que “el projecte, clarament polític i sense cap motivació pedagògica, pretén imposar un nou model genocida de la llengua catalana a les Balears i al País Valencià”. La FOLC s’afegeix a totes les iniciatives contra “aquest projecte lingüicida, assassí de la llengua i detonant de futurs conflictes socials”, i anima la comunitat educativa a respondre amb fermesa i contundència i mobilitzar-se per impedir que s’aprovi i s’implanti en els centres educatius.
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
No poden véncer la llibertat de protestar dels pocs que encara tenen capacitat de pensar i decidir!. Endavant i èxit en les protestes!. Sense protestes no només seguirem igual, sinó que al pas que anam, això de cada cop més s'assemblarà més a una dictadura d'extrema dreta.
No podem aturar de defensar las nostres ideas, llengua i moltes més cosas, per aquest motiu hem de lluitar fins el final. No deixar que una guarda d'inutils vulgui tapanos la boca.
multes, càrregues policials violentes, amenaces, i una total falta de respete a totes les persones que tenen opinió pròpia, tan mateix no mos aturaran, reistència insubmisió lluita és el camí
donant suport la nostra llengua