La farmàcia del president José Ramón Bauzá, que està ubicada al pont d’Inca Nou. | Miquel Àngel Canals - M.À.C.

TW
10

El Govern de l'Estat considera incompatible ser alt càrrec i, al mateix temps, ser titular d'una farmàcia. Així ho manté en resposta a una sol·licitud d'informació feta pel diputat de Compromís Joan Baldoví a petició de PSM-IV-E. La resposta no fa referència al president del Govern balear, José Ramón Bauzá, sinó al delegat del Govern de l'Estat a Extremadura, Alejandro Ramírez, que va haver de dimitir del càrrec quan es constatà que era titular d'una farmàcia. Per PSM-IV-E, el seu cas és el mateix que el de Bauzá i, segons ells, el president Mariano Rajoy li està mostrant el camí que ha de seguir.

El diputat valencià demanà al Govern central l'informe en què es basava la sortida del delegat extremeny i Madrid li contesta que no es va fer cap resolució "relativa a la incompatibilitat de la titularitat d'una farmàcia amb el desenvolupament del lloc de delegat del Govern a Extermadura", perquè quan, en la declaració que entregà al registre d'alts càrrecs quan va prendre possessió, reconegué que era titular d'una farmàcia, "se li va explicar la normativa d'incompatibilitat d'alts càrrecs, segons la qual la titularitat d'una farmàcia no era compatible amb el seu càrrec i, en conseqüència, va dimitir del càrrec públic".

Notícies relacionades

PSM-IV-E entén que aquest és el mateix cas que el del president Bauzá, perquè la Llei d'incompatibilitats d'alts càrrecs autonòmica és molt similar en aquest cas a l'estatal, amb l'agreujant, segons ells, que les competències de farmàcia són autonòmiques. "Com dirà ara el Govern que un delegat del Govern no pot tenir una farmàcia i el president sí quan, a més, les competències de farmàcia són autonòmiques", advertí el diputat nacionalista Antoni Alorda, referint-se a la resolució que ha de prendre el Govern abans del set de desembre definint si és incompatible o no.

El diputat considera que el fet que el president hagi posat un susbstitut seu al capdavant de la farmàcia no resol la incompatibilitat perquè, segons la sentència que ho considera incompatible per a la consellera de Salut Aina Salom, la qüestió era que ella continuava tenint beneficis de la farmàcia. Per això, tornà a demanar a Bauzá que presenti la seva declaració de renda perquè així es pugui veure quins beneficis li dóna la farmàcia.

Precisament avui, el Parlament ha tornat a convocar la Comissió de l'Estatut del Diputat per cursar la petició de l'oposició d'accedir a la declaració d'interessos i activitats que registrà Bauzá quan assumí l'escó. La darrera vegada que es convocà amb el mateix propòsit, el juny passat, l'oposició l'abandonà després que el president d'aquesta, el popular Carlos Veramendi, els advertís reiteradament que la comissió era secreta i que si no ho respectaven podrien perdre drets parlamentaris.