TW
0

Més de cinc anys després que esclatés la seva operació policial, el cas Can Domenge ja té data per al seu enjudiciament. Serà al llarg del mes de juny i principis de juliol de 2013 quan l'exdirigente històrica d'Unió Mallorquina (UM) Maria Antònia Munar, expresidenta del Parlament i del Consell de Mallorca, es torni a asseure al banc dels acusats al costat d'altres tres exalts càrrecs de l'extinta formació i dos empresaris, els quals es veuran les cares al tribunal de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears.

Amb més de 7.000 folis de sumari relatius a l'adjudicació presumptament irregular dels terrenys de Can Domenge, la causa serà jutjada en concret els dies 5, 6, 7, 17, 18, 19, 20 i 21 de juny i del 1 al 5 de juliol del pròxim any.

Així ho ha fixat l'òrgan judicial a un acte en el qual precisa que, malgrat les jornades reservades per a la vista oral, encara falten per concretar les dates per a les proves que finalment vagin a practicar-se durant el judici.

Tot això en el marc d'una causa en la qual la Fiscalia Anticorrupció sol·licita sis anys de presó per a Munar així com per a Miquel Nadal, exvicepresident del Consell; Bartomeu Vicens, exconseller de Territori, i Miquel Àngel Flaquer, extitular del departament insular d'Hisenda, arran de la venda irregular del solar per trenta milions d'euros per part del Consell, la meitat del seu valor al mercat i del que oferia l'empresa querellant Núñez i Navarro.

Notícies relacionades

En concret, sobre els excàrrecs pesen els presumptes delictes de frau a l'administració (pels quals sol·liciten tres anys de presó), revelació de secrets (altres tres anys) i prevaricació, malgrat que l'acusació pública no els atribueix cap delicte de malversació de cabals públics, il·lícit que si mantenen tant Núñez i Navarro com el Consell, personats com acusació particular.

Els escrits d'acusació també es dirigeixen contra Santiago Fiol, advocat assessor de Sacresa considerat "corretja de transmissió" entre l'empresa i el Consell, i contra el principal accionista de Sacresa, Román Sanahuja, qui presumptament dirigiria la preparació del concurs. Eç

En el marc d'aquesta causa, la jutgessa instructora, Carmen González, va fixar una fiança de responsabilitat civil de 37,1 milions d'euros a Munar, Flaquer, Vicens, Nadal i Sanahúja, al mateix temps que va reclamar a Fiol una altra caució per import de 200.000 euros.

Val a recordar que Núñez i Navarro, personats a través de les societats Josel S.L. i Anova S.A., reclama deu anys de presó per a Munar, Nadal, Vicens i Flaquer pels delictes de malversació, frau a l'administració pública, prevaricació i revelació de secrets, i un any i mig de presó a Fiol, pels delictes de frau i revelació de secrets, així com per a Sanahuja Pons, a qui imputa els delictes de malversació, frau i ús d'informació reservada.

Així mateix, el Consell insular sol·licita a un dur escrit d'acusació nou anys de presó per als quatre exdirigents 'uemites' i l'advocat extern de Sacresa per frau, prevaricació, malversació i revelació de secrets i informacions, mentre que demana fins a 11 anys de presó per al màxim accionista de Sacresa per frau, malversació, prevaricació i aprofitament de la informació facilitada.