El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica avui la llista dels 417 medicaments que des de setembre deixaran de ser finançats per la Seguretat Social -la immensa majoria per a símptomes menors-, encara que 97 d'ells mantindran el finançament per tractar malalties greus o cròniques.
A partir de l'1 de setembre, els pacients hauran d'abonar íntegrament el preu d'alguns fàrmacs indicats per a qüestions com a irritació de la pell, tos, diarrea o restrenyiment, la qual cosa permetrà un estalvi que avui el Ministeri de Sanitat ha xifrat en més de 450 milions d'euros.
Encara que inicialment estava previst que aquesta exclusió del finançament públic de diversos medicaments entrés en vigor a primers d'agost, finalment Sanitat va anunciar que seria l'1 de setembre el moment en el qual els usuaris hauran de començar a pagar per ells.
També llavors es va xifrar en 425 els medicaments que s'exclourien del finançament públic, però el BOE detalla de moment 417 i aquesta llista es revisarà de forma periòdica.
Des de setembre els pacients hauran de pagar per medicaments tan populars com Almax (antiàcid), Emportal, Duphalac o Plantago (laxants), Fortasec (antidiarreic) i pomades per alleujar el dolor causat per la artritis com Fastum, Calmatel, Movilisin, o per al tractament d'afeccions inflamatorias com Zenavan.
També hauran de pagar per medicaments per a la tos com Mucosan o Pectox, i per fàrmacs per al tractament dels símptomes de la rinitis al·lèrgica, com Rinomax, a més de per la acetilcisteína per a patologies neumológicas, entre uns altres.
No obstant això, la resolució de la Direcció general de Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia que publica avui el BOE contempla excepcions i, així, alguns dels medicaments inclosos en la llista seguiran tenint finançament públic quan siguin indicats per a patologies concretes, com per exemple per a pacients oncològics.
Publicats els 417 medicaments que ja no cobrirà la Seguretat Social
17/08/12 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Jo estic contentíssim: em pensava que era un pen sionista malalt que no podia dormir els vespres per la mala circulació a les cames i prenia "Venoruton"; ara, però, el govern d'en Rajoy m'ha fet veure que gausdesc d'un luxe; el luxe de tenir mala circulació sanguínea perquè m'ha retirat el medicament de la seguretat social i l'hauré de pagar íntegre. Val més tenir un luxe que no una malatia, o no?
Diuen que els metges receptaran altres principis actius que, com és d'esperar, seran molt més cars que els de la llista. I si no, ja ho veureu. Tot això és per engreixar encara més les indústries farmacèutiques, que mai no en tenen prou. Hi ha interessos darrere.
I el pobre pensinista que necesita d'alguns d'aquests medicaments, que faran en una paga de 600 Euros que no basta ni per pagar la treballadora familiar.