Les polítiques empreses pel Govern de José Ramón Bauzá i el Consell de Maria Salom suposen una “nova envestida urbanitzadora” que “amenacen” el futur de les Balears. Aquest és l’escenari davant el qual ens trobam segons el GOB, que ahir analitzà el primer any de legislatura popular. El grup ecologista ha difós un vídeo a través de les xarxes socials per mostrar “les amenaces” sobre el territori que “ha impulsat l’Executiu”. Pel GOB, “estam davant d’una situació sense precedents”.
La portaveu de l’organització, Margalida Ramis, repassà les principals actuacions empreses pel Govern de Bauzá en matèria de territori i carregà, especialment, contra les legislacions que han impulsat els consellers Biel Company i Carlos Delgado des de les conselleries que dirigeixen. En concret, Ramis es referí al decret- llei Company i a la nova normativa turística. “Es tracta de dues normes que pretenen condicionar l’urbanisme als interessos econòmics privats”, lamentà la portaveu del GOB.
Ramis, que criticà el tarannà “poc dialogant i opac” dels actuals governants, denuncià el seu objectiu de “reimpulsar l’activitat econòmica a costa del territori”. En aquest sentit, l’ecologista assegurà que la protecció “els fa nosa” i que “s’obre una nova onada urbanitzadora”. Per això, els ecologistes alertaren que Mallorca “està a la venda”, perquè “l’objectiu és aconseguir beneficis a curt termini a costa del que faci falta”.
El GOB denuncià que les actuacions empreses pels populars suposen una “desregulació a la carta” que ja s’ha pogut veure en una sèrie d’actuacions. Es referiren, en concret, a l’impuls de projectes singulars; a iniciatives legislatives “desreguladores”; el retorn, “encara més”, a polítiques de mobilitat “poc sostenibles”; al manteniment i a la intensificació de la gestió “insostenible” de recursos naturals; i als “usos mercantilistes” dels espais protegits.
El macrohotel projectat a la Ràpita, la licitació de les obres del primer tram del segon cinturó o les excepcions que preveu la Llei de turisme són algunes de les iniciatives que criticà Ramis. A més, lamentà un dels primers efectes de la llei Company: la “desprotecció de part de cala Blanca que impulsen les normes subsidiàries de l’Ajuntament d’Andratx”. “Motius per estar contents, no en tenim”, sentencià.
6 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Margalideta, en què has convertit el GOB... realment s'ha de tenir coratge per poder dormir tranquila. Pobre GOB qui t'ha vist i qui ta veu.
uns fan autpistes que no necessitam i els altres trens que no van enlloc, tots fan guanyar molts doblers a les contructores a costa de destrossar Mallorca per vendre als seus fanàtis al que volen sentir. GOB ja no teniu credibilitat us vau vendre als doblers i als polítics.
De fet, Cap de Totxo, no se si era el batle de llucmajor, de Campos o una gavinota del govern de Bauzán, que va comentar que ja estaria bé que posassin l'eurovegas a Mallorca.. aquests peperotes no en pensen de bona! i lo bo es que no se'ls pot aturar de cap manera!! tanta sort que no tenen doblers, que sinó...
Vigileu madrilenys i catalans que aquests elements són fins i tot capaços d'oferir es Trenc per construir-hi l 'EUROVEGAS !!!
Merda votareu i merda tendreu. Igualment faran el que vulguin. És una petita dictadura i no tenim res a fer. En ser dins sa merda ja s'enpenediran aquells que els varen votar. "Oh es que les varen votar perque mos trguessin de sa crisis" ells no tenen sa clau per resoldrer-ho. si són ells que mos hi varen fotre, ve de molt enrera la cirsis. I vista l experiencia els hi es igual a seguir construint com a borregos
S'han de fer full informatius pentalingües i repartir-los a s'aeroport i per ses zones turístiques, i per tot arreu, denunciant aquests intents destructors de s'actual govern de ses illes Balears.