Margalida Ramis oferí una roda de premsa. | J.T.

TW
6

Les polítiques empreses pel Govern de José Ramón Bauzá i el Consell de Maria Salom suposen una “nova envestida urbanitzadora” que “amenacen” el futur de les Balears. Aquest és l’escenari davant el qual ens trobam segons el GOB, que ahir analitzà el primer any de legislatura popular. El grup ecologista ha difós un vídeo a través de les xarxes socials per mostrar “les amenaces” sobre el territori que “ha impulsat l’Executiu”. Pel GOB, “estam davant d’una situació sense precedents”.

La portaveu de l’organització, Margalida Ramis, repassà les principals actuacions empreses pel Govern de Bauzá en matèria de territori i carregà, especialment, contra les legislacions que han impulsat els consellers Biel Company i Carlos Delgado des de les conselleries que dirigeixen. En concret, Ramis es referí al decret- llei Company i a la nova normativa turística. “Es tracta de dues normes que pretenen condicionar l’urbanisme als interessos econòmics privats”, lamentà la portaveu del GOB.

Notícies relacionades

Ramis, que criticà el tarannà “poc dialogant i opac” dels actuals governants, denuncià el seu objectiu de “reimpulsar l’activitat econòmica a costa del territori”. En aquest sentit, l’ecologista assegurà que la protecció “els fa nosa” i que “s’obre una nova onada urbanitzadora”. Per això, els ecologistes alertaren que Mallorca “està a la venda”, perquè “l’objectiu és aconseguir beneficis a curt termini a costa del que faci falta”.

El GOB denuncià que les actuacions empreses pels populars suposen una “desregulació a la carta” que ja s’ha pogut veure en una sèrie d’actuacions. Es referiren, en concret, a l’impuls de projectes singulars; a iniciatives legislatives “desreguladores”; el retorn, “encara més”, a polítiques de mobilitat “poc sostenibles”; al manteniment i a la intensificació de la gestió “insostenible” de recursos naturals; i als “usos mercantilistes” dels espais protegits.

El macrohotel projectat a la Ràpita, la licitació de les obres del primer tram del segon cinturó o les excepcions que preveu la Llei de turisme són algunes de les iniciatives que criticà Ramis. A més, lamentà un dels primers efectes de la llei Company: la “desprotecció de part de cala Blanca que impulsen les normes subsidiàries de l’Ajuntament d’Andratx”. “Motius per estar contents, no en tenim”, sentencià.