PP i llengua

El PP destaca que amb la lliure elecció s'acaba la «dictadura catalanista del Pacte» a l'escola

TW
106

La diputada del Grup Parlamentari Popular, Ana María Aguiló, ha defensat avui que el PP ha aconseguit «acabar amb la dictadura catalanista a aquesta comunitat que va ser imposada pel pacte» amb la llibertat de llengua que permetrà els pares triar l'idioma amb el qual volen que els seus fills aprenguin a escriure i llegir als centres escolars de les Illes.

La llibertat d'elecció de llengua en el primer ensenyament, una opció que el Govern començarà a aplicar en el curs 2012-2013, ha estat defensada pel conseller d'Educació, Rafel Bosch, en resposta a un pregunta parlamentària relativa a com es farà efectiva la seva implantació, a la qual cosa Bosch ha explicat que «és tan senzill» com marcar una creu en la casella corresponent a l'idioma escollit «i se li atindrà a aquest alumne en la llengua que ha demanat el pare, mare o tutor».

«És la millor opció per a la nostra societat, perquè s'evitarà que una de les dues llengües sigui una imposició d'un determinat grup polític» ha indicat Aguiló, per a qui aquesta opció «representa una gran oportunitat de bandejar la imposició».

«D'aquesta forma es podrà convertir un tema polític en tema pacífic», ha sentenciat la diputada 'popular'.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la seva companya de files, Marga Prohens, ha formulat altra pregunta al responsable balear d'Educació sobre aquest mateix assumpte, al mateix temps que ha opinat que ser bilingüe «és un valor afegit i no una imposició».

En aquest sentit, ha criticat els partits del Pacte per «finançar una guia d'adoctrinament», en la qual es defensava «l'absurd amb doblers públics». Segons Prohens, amb l'anterior sistema s'animava, per exemple, «a no canviar de llengua per a casos aïllats», en referència als estudiants d'Erasmus que arriben a Balears i no entén el català.

A això, Bosch ha afegit que el que pretén el Govern és assolir el fet que l'escola sigui un espai on es manegin les dues llengües vehiculars, es treballi amb la llengua pròpia i la comuna i es treballi cada vegada més amb l'anglesa.

Amb tot, ha assenyalat que és «lògic» que les persones que arriben de fora «vulguin primer conèixer una llengua que és d'ús comú a nivell estatal».