cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín:

El PSM demana la dimissió del president del Consell Escolar

Antoni Alorda, diputat econacionalista, assegurà que el posicionament de Jordi Llabrés és “inacceptable” i reclama a Educació que “retiri la proposta de segregació lingüística”

PSM-IV-ExM reclamà ahir la dimissió de Jordi Llabrés, president del Consell Escolar de Balears i exregidor del PP a Palma, per "fer servir el seu vot de qualitat per evitar que el Consell transmetés al Govern el seu parer sobre el projecte de decret d'admissió d'alumnes".

El Consell Escolar es reuní divendres per debatre les esmenes presentades a l'informe que recull el paper de la comunitat educativa vers l'Ordre d'admissió d'alumnes. En una primera votació s'aprovà, de manera ajustada, una esmena en què es demanava la supressió de l'elecció de la llengua del primer ensenyament. Al final del debat, emperò, el nou text es tornà a sotmetre a votació. Hi hagué un empat i el vot de qualitat del president decidí que no es remetés l'informe a l'Executiu.

Antoni Alorda, diputat de la coalició econacionalista, titllà d'"inacceptable" el posicionament de Llabrés. "Com és possible que el president d'un òrgan de participació i consulta impedeixi que arribi al Govern el paper de l'òrgan consultat, en aquest cas la comunitat educativa?", es demanà.

El representant de PSM-IV-ExM advertí que cal fer cessar Llabrés "per no haver estat a l'altura de les circumstàncies i demostrar que li pesa més la militància que la responsabilitat de fer valer el parer de la comunitat educativa que formalment representa". En aquest sentit, la coalició apostà per "recuperar la tradició d'atorgar la presidència de l'òrgan a algú que estigui en actiu a les escoles, en lloc d'assessors polítics".

El diputat instà també Rafel Bosch, conseller d'Educació, Cultura i Universitats, "que atengui el veritable paper dels actors reals de la comunitat educativa (pares, docents, directors, concertada, alumnes, experts, UIB), que han expressat la seva oposició a distingir els alumnes per la llengua que triïn. "Si Bosch vol entendre el que li ha dit la comunitat escolar, ha de retirar el disbarat de la segregació lingüística, en aules mallorquines i aules castellanes. Ell mateix farà un alè, perquè seria realment complicat i costós separar els alumnes. En aquests moments tan difícils, la Conselleria hauria de tenir altres prioritats", sentencià.

Alorda, finalment, comparà l'actitud del PP al País Basc -que qualifica de "segregació intolerable" la iniciativa de Bildu d'identificar els ciutadans que volen ser notificats en èuscar- amb la del PP d'aquí, que "vol fer triar els pares entre les dues llengües oficials, marcant així els alumnes, en comptes d'esforçar-se en missatges inclusius".

Crítiques a l'òrgan

Per part seva, tant el Círculo Balear com l'Institut de Política Familiar criticaren ahir el Consell per haver aprovat l'esmena de la supressió de l'elecció de llengua, que fou presentada per la COAPA. El Círculo reclamà a Bosch que "destitueixi" el representant del seu departament al Consell, Manel Perelló, "per abstenir-se en la votació de l'ordre d'escolarització". L'IPFB digué que l'òrgan educatiu "va contra els pares".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mallorquin, fa mes de 12 anys

Que pidan, que pidan, que ante el vicio de pedir, está la virtud de no dar.

Valoració:1menosmas
Per fatxes a fatxalandia!, fa mes de 12 anys

I que ho son de fatxes, tots aquests que no volen llibertat llingüística!

Valoració:-8menosmas
Per Forasters a Forasterlàndia!, fa mes de 12 anys

I que ho son de mal educats, tots aquests que escriuen a aquestn diari en Espetanyol!.

Valoració:16menosmas
Per mallorquin, fa mes de 12 anys

¿PSM? El PSM puede decir misa. No representan ni al 10% de los baleares

Valoració:1menosmas
Per RAFATXA BOSQUE ARRUIX DE MALLORCA!, fa mes de 12 anys

Si aquesta gentussa colonitzadora més els renegats que els fan de criats servils creguessin en la llibertat d'elecció, ho s'haurien carregat la llibertat d'elecció de les pel·lícules d'IB3 per imposar-hi el foraster.
Ni se carregarien la llibertat d'elecció del mallorquí a l'hora de parlar amb els funcionaris de l'administració i de la Sanitat eliminant el requisit de saber-lo als qui hi fan feina.
DESCOLONITZACIÓ I INDEPENDÈNCIA DE MALLORCA!
SOM MALLORQUINS! MAI ESPANYOLS!

Valoració:6menosmas
Per Francesc, fa mes de 12 anys

Bona acció!

Aquests enviats de la FA(lange)ES(pañola) empren la política per censurar el parer de la comunitat educativa. No se'n sortiran, però: hem perdut la por, la remor persisteix.

Valoració:5menosmas
Per un mallorquinsita, fa mes de 12 anys

@un mallorquí (mallorquí?) tan sols hi ha un 40% que està d'acord amb la llibertat d'eleciío de llengua. Democràcia? Saps que digueren que no modificarien la llei de normalitzacio lingüística? idò si que ho digueren i no ho poden negar. Apart, vivim en una democràcia un poc estranya, no?, el PP de majoria res!, un 46% el va votar!,
Apart recordem Hitler, també va pujar al poder de manera democràtica, i el colonialisme anglès a l'Indie també era democràtic i legal en aquell temps, idò ja està!
Per acabar, vull acabar diguent que si això no ho fas pels pares, per qui ho fas?
PD: Sa paraula "llibertat" queda molt bé, però com va dir maria antonieta: " Libertat!, quants genocidis es fan en el teu nom", en aquest cas genocidi linguisitc.

Valoració:7menosmas
Per un mallorqui, fa mes de 12 anys

El poble després de dècades d'adoctrinament mediàtic, a despertat, sense cap tipus de complexos, però ho ha fet a través de la via democrátco, en el qual alguns no creuen perquè no estan representats, això evidentment ha fet que els grupuscles ultranazionalistas que fins fa poc controlaven el sistema educatiu, no trobin la manera de mantenir una cosa que està condemnat a desaparèixer, perquè només amb llibertat i en les urnes s'aconsegueix el que pot prevaler democràticament

Valoració:-4menosmas
Per Xareca, fa mes de 12 anys

I que ferà el pobre Jordi LLabrés?. Si el pobre no sap fer cap altra cosa que arreplegar càrrecs díns les administracións, sense opositar ni saber fer rès.

Valoració:-2menosmas
Per un docent, fa mes de 12 anys

A molts això de la llibertat de elecció com que no els agrada, per què serà?
Serà perquè se'ls acaba el momio de viure del conte, serà perquè se'ls acaba el monopoli en el sistema educatiu, o més aviat serà per que no crearà cap demanda la llengua minoritària de la qual ells s'enorgulleixen amb la llibertat d'elecció, més bé, crec jo que això és el que temen els ultra-nazionalistas.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente