TW
15

El Consorci per al foment de la llengua catalana (Cofuc), que s'encarrega de les proves de català, ha decidit que seran els seus treballadors, personal laboral, els qui corregiran els exàmens.

El gerent del Cofuc, Antoni Vera, assegura que això "servirà per abaratir els costos de les convocatòries" i, de moment, ja han corregit la primera, del nivell A2. A la de juny, en què es faran les proves dels nivells B1, B2, C1, C2 i E, s'acostumen a matricular més de 8.000 persones i caldrà veure com es gestionarà. En aquesta primera prova de l'A1, el personal laboral del Cofuc només ha hagut de corregir en horari laboral 663 proves escrites. Des de l'empresa pública són conscients que al juny "una part s'haurà de corregir fora de l'horari laboral". Si fins ara eren funcionaris els qui des de la ja desapareguda Direcció General de Política Lingüística revisaven les proves, ara ho fa personal que no ha opositat.

Termini d'inscricpció

Fins al 25 d'abril està obert el termini d'inscripció per a les proves de català. El 26 de maig (nivells B1, B2 i E) i el 27 (nivells C1 i C2) es realitzaran els exàmens de la resta de nivells que al març no s'havien convocat. Els interessats a fer les proves s'hi poden apuntar anant al Cofuc o bé a través d'internet a http://cofuc.caib.es.

La taxa ordinària que cal abonar per matricular-se als B1 i B2 és de 15,50 euros, i per als C1, C2 i E, de 22 euros. També hi ha una reducció del 50% per a determinats col·lectius, com ara les persones a l'atur o les que estan en un centre penitenciari.

Aquesta serà la primera vegada que les proves no es duran a terme només a la UIB i a Manacor, sinó que també serà possible examinar-se a Inca, Pollença, Calvià, Artà i Campos.

Des de la convocatòria de juny passat, les proves per a l'obtenció del certificat de català s'adaptaren al nou marc europeu, per la qual cosa han experimentat canvis en el temari i en la forma.