El Comitè d'Empresa de l'IMAS estudia impugnar els comptes del Consell

Consideren que la retallada imposada en matèria de personal, del 10,23%, és excessiva i fa perillar la qualitat i eficiència del servei que es dóna als col·lectius més desfavorits

Catalina Cirer presideix actualment l'IMAS. | M. MAR GARC

TW
1

La Junta de Personal i el Comitè d'Empresa de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), dels quals formen part els sindicats CCOO, CSIF, UGT i STEI-i, estudia impugnar els pressuposts del Consell Insular per la "brutal retallada" al capítol de personal d'aquest Institut en un 10,23 per cent, que, segons ha advertit, pot afectar a la qualitat i eficiència del servei que es presta als col·lectius més desfavorits, com persones grans, menors en situació de desprotecció, discapacitats i persones en situació d'exclusió social.

En un comunicat, el Comitè d'Empresa de l'IMAS ha recordat que al costat de la Junta de Personal va presentar en temps i forma reclamacions al pressupost de l'Institut sol·licitant que es modificassin de manera que es mantinguessin les despeses de personal sense cap retallada, "imprescindibles per cobrir els serveis d'atenció directa a residències de gent gran i menors".

D'una altra forma, ha indicat que és "impossible" fer les substitucions necessàries de personal, "un fet que s'està produint ja". Tanmateix, el Comitè d'Empresa ha censurat que el Consell "no ha contestat aquestes reclamacions", raó per la qual ha anunciat que convocarà assemblees amb el personal per proposar actes de protesta "en defensa dels drets del personal i per mantenir unes condicions de treball dignes, a fi de donar un servei de qualitat als usuaris".

El Comitè d'Empresa ha qualificat d'"irresponsable" la retallada en el pressupost de personal que està produint un "greu maltractament" als treballadors, sobretot, tenint en compte que al Govern la disminució de despeses en personal és d'un 6,96 per cent i a la institució insular d'un 6,05 per cent.

"Aquest brutal retallada del 10,23 per cent a l'IMAS ha començat a perjudicar el personal que du a terme aquests serveis, en qui recau la manca de personal, ja que la conseqüència és que no se substitueix el personal que, per la professionalitat que ja ha demostrat, sofreix la sobrecàrrega de treball consegüent per mantenir la qualitat actual dels serveis", reprovat la nota. A més, adverteixen que les conseqüències a les residències de gent gran i de menors són "especialment greus".