TW
49

La Lliga Regionalista de Balears ha manifestat avui la seva disconformitat amb l'avantprojecte de modificació de la llei de funció pública del Govern i s'ha afegit així a l'acord assolit ahir per totes les formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament de Manacor.

El partit que lidera Jaume Font ha manifestat en un comunicat "la seva total adhesió" a la proposta d'al·legacions consensuada per tots els grups polítics de Manacor "tant en el fons com en la forma".

La Lliga no té representació a l'Ajuntament, però s'uneix a la proposta acordada per unanimitat pels regidors del govern municipal del PP (10 edils) i l'oposició del PSOE (3), Alternativa Liberal de Manacor (ALM) (3), PSM-IV (3) i l'Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC) (2).

La formació regionalista ha declarat la seva disconformitat amb l'avantprojecte de llei que ha preparat el Govern, en virtut del qual es pretén modificar la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública.

També demana que es deixi sense efectes pel que fa a les lleis de la funció pública, normalització lingüística i règim jurídic de l'administració de la Comunitat Autònoma.

La formació reclama també l'aprovació d'un nou avantprojecte per part de la Conselleria d'Administracions Públiques, que modifiqui la Llei 3/2007 per contemplar dues excepcions a l'exigència del coneixement del català "com un requisit i no un simple mèrit" per a l'accés a la funció pública.

Excepcions

La Lliga recolza les dues excepcions detallades en la proposta d'al·legacions que aprovarà dilluns per unanimitat el ple de Manacor que són la contractació de personal interí que no conegui el català, en un context excepcional de falta de professionals, degudament justificada, pertanyents a l'àmbit sanitari o científic, d'investigació, d'inversió, de desenvolupament i de les tecnologies de la informació o les telecomunicacions.

L'altra excepció és el nomenament provisional o en comissió de serveis de funcionaris amb habilitació de caràcter estatal.

La Lliga Regionalista de les Illes Balears diu compartir plenament els criteris que han de regir l'ús del català tal com estan explicitats en la proposta del consistori manacorí, i recolza la consideració de l'esmentada llengua com un element enriquidor de la cultura i la societat illenques, així com un valuós instrument per afavorir la comunicació, la integració i la cohesió de tots els ciutadans de les Illes.