El Tercer Sector Social de les Illes Balears denuncià ahir que l'Administració li deu gairebé 24 milions d'euros.
D'aquests, 10 milions corresponen al Govern, que és qui acumula el deute més alt. Els ajuntaments li deuen 9 milions d'euros; 5 milions el Consell de Mallorca, 400.000 euros el Consell de Menorca i 160.000 euros el d'Eivissa. Les 86 entitats exigeixen que, "davant la difícil situació" per la qual passen, "els pagaments siguin significatius i immediats fins a cobrir almanco el 50% del deute acumulat". Pel que fa al pagament de la resta de les quantitats pendents, estan disposats que l'Administració estableixi un calendari de pagaments. D'aquesta manera es podrà planificar adequadament la gestió i continuïtat dels serveis.
Tal com explicà ahir en roda de premsa un dels portaveus del Tercer Sector, Jordi López, "a part hi ha 2 milions d'euros corresponents a serveis que ja s'han prestat des de l'1 de gener d'enguany i dels quals encara no han sortit les convocatòries". Segons López, "es tracta de serveis que fa anys que es donen i que, per tant, tenen una continuïtat", precisà. López recordà que "donam atenció a 60.000 persones amb discapacitat o risc d'exclusió social i feina a unes 3.000 persones".
El portaveu denuncià que "el risc de tancament de les entitats i la reducció de personal encara aniran a més". "Tot i entendre les polítiques d'austeritat, les administracions no poden perjudicar les persones amb més dificultats", afegí López. Segons l'altre portaveu, Guillem Febrer, "totes les entitats tenen deutes amb els bancs o no poden pagar les nòmines". Febrer indicà que "tenim poques mesures per obtenir recursos propis, "atès el tipus de servei que prestam". Així mateix, va subratllar que "la relació de l'Administració amb nosaltres ha de ser molt estreta i el tractament del nostre deute hauria de ser preferent".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.