Cooperativa Jovent, es veu obligat a fer un ERO, els 35 profesionals que treballen amb joves sense graduat escolar aniran al carrer.
150 professionals dels serveis socials ja han quedat sense feina per les retallades que ha impulsat el Govern del Partit Popular en només cinc mesos de legislatura, segons han comptat els mateixos treballadors. I això és només el principi. En vista del panorama, la previsió és que a mitjan termini hi hagi 200 empleats més al carrer de tot un col·lectiu que comprèn uns 2.000 professionals. A tot això s'hi ha de sumar la quantitat d'entitats del sector que no suportaran la pressió de no rebre ni les subvencions ni el finançament per continuar pagant nòmines i donar continuïtat als seus programes.
Per ara, dues organitzacions de pes ja preparen expedients de regulació d'ocupació (ERO): el Grec i la Cooperativa Jovent. La primera entitat s'ha vist afectada per l'eliminació dels 15 educadors familiars i la paralització del programa de reinserció social als centres penitenciaris, on feien feina 11 treballadors. En total, seran una trentena de professionals, segons constata el portaveu del grup de professionals de l'àmbit social, Miquel Cruz, que alhora és un dels educadors familiars perjudicats per la rebaixa. Pel que fa a la Cooperativa Jovent, que es dedica a fer un servei de formació laboral a joves d'entre 16 i 21 anys que no tenen el graduat escolar, l'ERO temporal afectarà els 35 treballadors que fan feina en aquesta entitat.
El president de la cooperativa, Manuel Palacio, explica que el Govern no ha fet públiques les convocatòries de subvencions i que les entitats no poden suportar els pagaments per si soles pels problemes de finançament que hi ha. "Ens trobam en una situació molt incerta", afegeix Palacios. La cooperativa dóna atenció a uns 400 joves perquè puguin incorporar-se al mercat laboral i en fa programes de seguiment. Ara es deixaran sense atenció.
El problema de la cooperativa, segons Cruz, és extensible a altres entitats socials com els nou educadors del SIAD, que treballa amb persones amb discapacitat; l'associació Espiral, que ofereix atenció a través dels seus centres de dia; l'Ateneu Alcari, que té 18 orientadors laborals. Cruz constata també l'eliminació dels 15 dinamitzadors juvenils als barris i del programa Èxit de Cort. Aquesta darrera iniciativa disposava de tres equips integrats per set professionals que sumaven un total de 21 persones, que es distribuïen per tres zones de Palma. Atenien més de 2.600 alumnes.
6 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Aquest diari ha prescindit d'una bona periodista.
Però dissortadament a Mallorca hi ha molta gent faxa que aquestes animalades els pareixen bones mesures contra la crisi, i un assitent social, o un mestre o un infermer els pareixen paràssits socials i enxufats, mentres que desviar fóns públics els pareix bé i just.
Ànim per Laura Morral
Clar que sí, companys, teniu raó... ... però ja veureu que tornarem a posar el paperet que no toca. No n'hi ha tants de poderosos, devem ser...
a + necessitats socials, + retallades socials... sí senyors, de lògica... :( q trist!
amb el pp tot es atur i miseria, no miren per la gent i les seves necesitats només miren les seves butxeques i les dels poderosos amb ells tot anira a pijtor.