Les organitzacions sindicals van firmar l'esmentat manifest la setmana passada, però han esperat a notificar-ho al comitè d'empresa i a què aquest s'adherís al mateix per fer-ho públic, segons han explicat en un comunicat.
Justifiquen el manifest en la incertesa que han generat entre els treballadors del Consell de Mallorca les declaracions d'alguns dels seus responsables, la constatació que s'ha posat fi a programes que no havien acabat i els "constants rumors sobre acomiadaments de personal o externalizació de departaments fundacions o instituts".
Els quatre sindicats amb representació en el Consell de Mallorca s'han compromès a "fer un front comú" i reclamar informació sobre la situació de tots els treballadors, principalment el que no figuren en la Relació de Llocs de Treball (RLT).
En els llocs de treball que els sindicats consideren "estructura" del Consell, reclamen la seva normalització i inclusió en la RLT en les mateixes condicions que els qui ja ocupen plaça.
Sol·liciten informació sobre la denominació, situació i previsió de tots els programes vigents, així com el personal adscrit a ells i el crèdit pressupostari que els fa possibles i sobre la seva motivació.
Transparència i diàleg
En relació amb les fundacions i instituts i els rumors sobre externalizació i acomiadaments en el departament de Medi Ambient, la Fundació Teatre Principal o l'Institut Hípic, els quatre sindicats demanen "màxima transparència i diàleg" en les polítiques de personal quan hi hagi "reestructuracions internes".
Manifesten la seva oposició a l'externalizació de serveis de l'Administració i defensen que "si és la pròpia Administració la que gestiona el servei, aquest és més econòmic, eficaç i eficient, més favorable per als treballadors i els ciutadans".
També es manifesten en contra dels acomiadaments improcedents indemnitzats amb doblers públics per sentència judicial o per acord amb reconeixement de la improcedència per part de l'Administració per considerar que les indemnitzacions suposen un sobrecost per lloc de treball, ja que a més del pagament s'ha de tornar a cobrir la plaça.
Els sindicats adverteixen que si la plaça on s'ha produït l'acomiadament no es cobreix "és encara pitjor perquè representa una pèrdua en el servei que es presta i per tant un pitjor servei al ciutadà".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.