La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats anuncià ahir que ja ha abonat la meitat del deute que tenia amb l'escola concertada. Així mateix, confirmà que s'ha transferit part del deute amb la pública. El conseller Rafel Bosch confirmà que "els pagaments estan actualitzats fins a 31 de maig".
Això suposa que, tot i haver saldat part del deute, queda pendent el pagament de 3 milions d'euros a la concertada i de 2,346 milions d'euros més a la pública, corresponents als mesos de juny a agost. Tal com assenyalà Bosch, "a partir de setembre i quan hi hagi disponibilitat, anirem actualitzant els pagaments", si bé el conseller no s'aventurà a donar una data exacta de quan es podran efectuar nous abonaments per transferir els més de 5,3 milions d'euros pendents.
Així ho anuncià ahir Bosch durant la roda de premsa posterior a la reunió duita a terme a la Conselleria amb la Plataforma per a la defensa de l'ensenyament concertat. El portaveu de la Plataforma, Bernat Alemany, explicà que "les dificultats serioses duen a haver-se de conformar a mesura que hi ha possibilitats" de poder cobrar-ne una part.
Encara que el conseller indicà que per "seriositat" no es pot pactar un calendari, Alemany es mostrà més optimista gràcies als dos pagaments efectuats durant el darrer mes. Tant el conseller com el portaveu de la Plataforma coincidiren a assegurar que "el començament de curs es produirà amb tota normalitat". Un cop iniciat el curs, la intenció de Bosch és "establir unes bases comunes de model educatiu, un pacte educatiu", i per això esperen poder presentar un primer document d'anàlisi amb propostes "a l'octubre".
En ser preguntat sobre si a Balears es podria produir, com a la comunitat de Madrid, un increment de les hores lectives del professorat, el conseller assegurà que amb vista al curs 2012-13 aquesta mesura i d'altres caldrà discutir-les a les "meses sindicals". A més, descartà que amb vista al curs que comença el Govern vulgui incrementar fins a 20 les 18 hores de classe que imparteixen els docents a la pública.
El Govern paga part del deute a la concertada
Bosch no sap quan disposarà de doblers per abonar els 5,3 milions pendents de transferir al sector educatiu
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Ja és ben hora que s'acabi amb el finançament d'empreses privades amb doblers públics. O públiques, o privades.
Margalideta: quan dius que els professors interins "han aprovat oposicions però no han tengut sufcient nota per poder agafar plaça" estàs mentint. Hi ha moltíssims de professors que han entrat a la llista d'interins que no s'han plantejat mai presentar-se a cap oposició. I fan feina! Demana-ho als que tenen centenars de punts: aquests agafen plaça on volen i no passen cap pena! És ver que hi ha moltes persones que estan a les llistes i que no els cridaran més que per fer alguna substitució o fins i tot ni faran feina enguany.
¡Quin negoci s´han montat ses escoles privades-concertades!. I mentres treuen al punyeter carrer mestres i professors interins que no es que fassin falta, és que fan moiltíssima falta, i a més són els que han aprovat oposicións però no han tengut suficient nota per poder agafar una plaça. A Inglaterra, França i Alemanya, a cada aula hi ha dos professors: un du sa classe i s´altre recolça als alumnes més endarrerits o als que no han entés puntualment un tema, però aquí els fan fora. Es tercer mundista.
El rigor periodístic encara és de vacances? Escola semiprivada? Aquesta sí que és bona !! La concertada és una escola privada concertada, ni pública, ni semipública ni semiprivada... Perquè quan reparteix beneficis no n'arriba cap al Govern, més aviat a les monjes i frares, opus dei i companyia; i cooperatives de treballadors, algunes molt dignes. Idò això, rigor, per favor!