Fons de competitivitat
Per la seva banda, Antich va afirmar que aquesta legislatura han millorat molt les relacions amb el Govern d'Espanya, però també recordà que enguany no s'han rebut els 240 milions d'euros del fons de competitivitat. Va dir que havien dit "una vegada i una altra" que aquesta situació perjudica molt especialment les Balears, perquè no parteixen de la mateixa situació que les altres comunitats. Va insistir que l'Arxipèlag durant molt de temps ha estat un 21% per sota de la mitjana estatal de finançament. "I l'Estat ho ha de tenir en compte", va afegir. El president sortint també va indicar que ajudaria Bauzá a cercar un gran acord a les Illes per al nou règim especial, perquè cal una posició ferma davant Madrid.
A banda, va quedar ben clara la bona sintonia entre els dos dirigents a l'hora de fer el traspàs; de fet, es desferen en elogis de l'un cap a l'altre. Aquesta és una situació insòlita i sense precedents en els canvis d'Executiu a les Balears. Bauzá va apuntar que el traspàs es feia amb "absoluta facilitat" i "total transparència" per part d'Antich i els seus consellers. Per la seva banda, el president sortint va lloar la bona actitud de Bauzá i els seus: "No només hi estic obert, sinó que també estic molt satisfet que per primera vegada al cap de tant de temps, després d'unes eleccions, quan hi sol haver coses rares partidistes, pensem, sobretot, en allò que ens uneix més que no en allò que ens separa". Va afegir que fer feina junts no sols és possible, sinó que és "una obligació".
Bauzá i Antich no es reuniren tots sols, hi eren els homes forts dels seus respectius equips de govern: els responsables d'Economia -Josep Ignasi Aguiló i Carles Manera- i de la Conselleria de Presidència -Antoni Gómez i Albert Moragues-.
El futur vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, destacà que havia tingut importants coincidències amb el fins ara conseller d'Economia, Carles Manera. Sense totes les dades a la mà, Aguiló just s'atreví a dir que "hi ha dificultats i haurem de fer molta feina per tirar endavant".
Per part seva, Moragues explicà que ja n'havia donat les línies mestres, però que a partir de dilluns es farien més reunions per concretar la situació econòmica del Govern. A més, va remarcar que s'han deixat gairebé enllestides unes "operacions financeres", pendents just que el nou Executiu es reuneixi amb els creditors, que haurien de "pal·liar" la manca de líquid de l'Executiu.
Sobre això darrer, cal tenir en compte que les agències de viatges avisaren ahir mateix que no poden continuar "finançant més viatges" de malalts que s'han de desplaçar d'illa. Recordaren que l'Ib-Salut els deu 2,5 milions d'euros i varen dir que no poden "continuar actuant com a ONG". Assenyalaren que entre totes les conselleries els deuen 6 milions.
6 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Aquestes imatges són la il·lustració perfecta d'allò que es coneix com l'esperit del PACTE A LA BASCA.
PPERO: Ho fan tan bé que el primer dia de govern a l'ajuntament de Palma se'ls hi esbuquen les avingudes.... Lo que podran destruir en 4 anys.......
Per què aquí es censuren les crítiques al becari de les FAES IntelBook?
De moment tot són gestos i bon "talante?", em recorda qualcú. Però la gent aviat li demanarà fets i duros a quatre pessetes. Aleshores poden passar dues coses: que la crisi passi i li ho perdonaran tot, o que no i se li llançaran al coll. Ja en parlarem. En tot cas no governarà ell, sinó els mercats. Així i tot, a Mallorca l'han de fer molt grossa perquè no els votin. En canvi l'esquerra, sempre tan crítica i fidel als seus principis, sí que castiga els seus a les urnes. Idò ara a menjar butza!
Fins arae en Bauzá demostra que és més viu del que molts es pensaven. Va per bon camí i la gent del carrer ho agafa tot d'una.
Hasta ahora lo están haciendo muy bien. Los partidos nacionalistas deberían tomar ejemplo (aunque algo me dice que pasaran muuuuuuuchos años hasta que vuelvana gobernar)