TW
6

La Federació d'Ensenyament de CCOO (FECCOO) ha replicat al president del PP de Balears, José Ramón Bauzá, que ampliar l'oferta educativa necessària perquè tots els pares poguessin elegir el centre i la llengua a la qual volen que els seus fills cursin estudis exigiria una inversió superior al 7% del PIB balear per a ampliar plantilles i infraestructures.

Així ho ha apuntat el sindicat en un comunicat amb referència a la proposta electoral que el 'popular' va fer aquest dilluns durant l'acte de presentació de la candidatura del PP al Parlament, en el qual va assenyalar la seva intenció d'implantar la lliure elecció de centre i llengua.

El sindicat ha recordat que la llibertat d'elecció de centre ja existeix i que la mateixa ve regulada pel decret d'escolarització (que defineix els criteris per a aquesta lliure elecció dins de l'actual oferta educativa).

No obstant això, ha matisat que, si el que proposa Bauzá és un augment de l'oferta perquè tots els pares i mares puguin elegir centre, això implicaria augmentar la plantilla i els edificis per cobrir la possible demanda. En cas contrari, ha afirmat que les paraules del president del PP no són més que "un trist recurs electoralista i punt".

D'altra banda, FECCOO ha apuntat que, si s'acceptassin totes les demandes dels pares, les escoles estarien "massificades", per la qual cosa ha dubtat del benefici educatiu i pedagògic que pot tenir per a un alumne "estar escolaritzat en un centre de més de tres línies (uns 750 alumnes) on la massificació anul·li la seva atenció personal".

Aspectes objectius

En qualsevol cas, el sindicat ha proposat que s'incideixi políticament sobre els aspectes objectius dels centres que mouen la balança en l'elecció dels pares. Així, ha nomenat entre aquests punts la millora de les instal·lacions, l'augment del personal, cercar equilibris poblacionals o evitar que no es creïn guetos en els centres.

D'altra banda, ha recordat que la societat balear ja va decidir democràticament que l'elecció de llengua en el centre no pot ser un dret exclusiu de l'individu, com així queda recollit a l'Estatut d'Autonomia, als decrets que el regulen, i fins i tot en cada un dels projectes lingüístics dels centres educatius.