claveguera operacio
Julve diu que no té res a veure amb la trama investigada
L'exconsellera insular de Medi Ambient, que no ha estat imputada, assegura que està “sorpresa” i que és “la primera interessada” que es conegui la veritat
L'exconsellera insular de Medi Ambient i actual vicepresidenta d'UM, Cati Julve, es desvinculà ahir de la trama investigada i assegurà que ella era la "primera sorpresa" per la investigació judicial oberta al departament que gestionà des de l'any 2006 fins fa un any. L'exresponsable insular assenyalà que és la primera interessada que es conegui tota la veritat i advertí que desconeixia què havia succeït, perquè a ella no li han demanat res.
De fet, ni Julve ni cap altre polític no ha estat detingut o imputat en l'operació Claveguera, que investiga una suposada sobrefacturació de les empreses que gestionaven la recollida selectiva de residus des de 2005.
La dirigent d'UM remarcà que no tenia "res a veure" amb la trama investigada i que sempre signà els pagaments a les empreses després de tenir el vistiplau dels tècnics del Consell i sense saber si les factures estaven inflades o no. "Jo firmava, però no tenia cap responsabilitat d'esbrinar si hi havia alguna il·legalitat darrere, ja que per sota tenia 300 funcionaris".
"Responc de la meva honra i la meva gestió tot el temps que he estat al capdavant d'un càrrec públic", apuntà la política de Manacor, que fou consellera insular de Medi Ambient entre febrer de 2006 i febrer de 2010 i accedí al càrrec després de la mort del seu antecessor, Miquel Àngel Riera, també d'UM i conseller des de 2003 fins a 2005.
Els fets que s'investiguen es remunten a l'any 2005, quan suposadament les empreses que gestionaven el servei haurien començat a inflar les factures per compensar la davallada que provocà que alguns ajuntaments començassin a fer ells la recollida selectiva. Segons la versió de l'exconsellera, ella desconeixia aquesta suposada irregularitat. Amb tot, el contracte que adjudicà a aquestes empreses el servei és de l'any 2001, quan el responsable del departament era Miquel Àngel Borràs, també d'UM.
"Desitj i esper que la Justícia resolgui aviat aquesta investigació perquè es pugui demostrar la meva honra", sentencià Julve, qui deixà el càrrec de consellera insular de Medi Ambient ara fa gairebé un any, després que PSOE i Bloc rompessin el Pacte amb UM i expulsassin els representants d'aquest partit dels càrrecs executius que ocupaven al Govern, al Consell i a l'Ajuntament de Palma.
L'exconsellera insular es mostrà "convençuda" que ha gestionat amb total "transparència i honestedat" i que l'actuació de la Justícia així ho demostrarà. A la vegada, mostrà "dubtes" que funcionaris hagin fet la feina mal feta, tal com sospiten els responsables de la investigació. Des de la direcció d'UM també es confià plenament en la gestió de Julve a Medi Ambient.
També a Illes Balears
- S'ha mort Pere Sampol Mas, el polític que va dur el sobiranisme d'esquerres a les més altes cotes de poder
- SOS Residents: «Diguem prou a la carrera 312 i a la Mallorca convertida en parc temàtic»
- Escàndol a Palma: El català no és necessari i, a més, suma menys punts que l'anglès per a fer feina a l'EMT
- Conseqüències de la prova cicloturista Mallorca 312: gent confinada a ca seva durant hores i retencions de més de vuit quilòmetres
- 'Welcome to Sóllerland', la iniciativa que denuncia la massificació turística amb imatges (no tan irreals) generades amb IA
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Hi ha persones que no serveixen per dirigir. No saben, no s´enteren del que fan els que estan sota les seves ordres. Idò que deixin fer als que sí saben fer la feina! Que no facin més el rídicul ii pena.