Aquest no és el primer cop que Montis s'acull al dret de guardar silenci. De fet, quan el cas era a mans del TSJIB -llavors hi havia imputats aforats- ja es negà a declarar davant el magistrat de la Sala Civil i Penal Antoni Capó. En aquella ocasió, també insistí en la seva malaltia com a impediment. La causa ja recull, a petició del misser, un informe mèdic realitzat per la Clínica Universitària de Navarra, on s'exposa que Montis pateix "una demència frontotemporal, ocasionada per una neurodegeneració -mort neuronal- de les àrees cerebrals afectades".
L'advocat està imputat en el cas Son Oms per suborn, falsedat documental, tràfic d'influències i un delicte contra la Hisenda Pública. La instrucció investiga una presumpta trama de corrupció urbanística en la venda de les parcel·les del polígon palmesà de Son Oms, devora l'aeroport. Entre els imputats, destaquen els dos exdirigents nacionalistes (UM) Bartomeu Vicens i Maximilià Morales. El cas va néixer d'una querella que interposà el promotor Ochando Javaloya, qui denuncià que, als 90, durant la gestació del polígon, Montis se serví del contacte amb els líders d'UM per obtenir el 15% d'una sèrie de parcel·les que passaren de rurals a industrials amb el Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU), aprovat per Cort el 1999.
L'origen del cas Maquillatge
La coneguda operació Maquillatge, en el qual estan imputats l'expresidenta del Parlament i del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar i altres antics càrrecs d'Unió Mallorquina, com ara Miquel Nadal, Bartomeu Vicens o Miquel Àngel Flaquer, és una peça separada del cas Son Oms que va créixer amb entitat pròpia.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Els trastorns psíquics solen superar-se quan es tracta de posar la mà al calaix.
Jaime? Manuel? mallorquins?