A finals de mes, la Conselleria tornarà a informar els sindicats sobre com queden les xifres. | Teresa Ayuga

TW
0

"Les dades aportades durant la mesa sectorial ens confirmen la sospita que teníem d'una disfressa de les xifres reals de la retallada del professorat". Aquesta és la conclusió de la presidenta del sindicat ANPE, Aina Aguiló, després de conèixer ahir de mans del director general de personal, Miquel Coll, les xifres d'aquest inici de curs que, segons el Govern, disposarà d'11.259 places docents en centres públics, 57 menys que el curs passat. Com ANPE, la resta de sindicats mantenen que la retallada de docents és més forta de la que mostra la Conselleria d'Educació.

Des d'ANPE indiquen que han realitzat un treball de camp en què de manera aleatòria han recopilat dades sobre l'estat real dels centres a les Illes i que avui donaran a conèixer. El sindicat recordà que a la mesa anterior el Govern els assegurà que els interins tindrien feina. El secretari d'acció sindical de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Miquel Àngel Molina, també qüestionà les xifres oficials. "Que siguin només 57 ho dubtam, perquè ens trobam casos en què a Batxillerat hi ha classes amb 46 alumnes", afirmà.

Molina mostrà també preocupació perquè, segons el Govern, "150 interins amb pacte d'estabilitat es troben a hores d'ara amb un futur poc clar. Sembla que tindran feina, però ben segur no amb l'estabilitat de què fins ara gaudien". "Allò que és evident és que hi ha el professorat just i necessari, i el problema vindrà en les substitucions de tres setmanes, que segur que s'intentarà no cobrir", comentà el de CCOO. La secretària general de la Federació d'Ensenyament de FETE- UGT, Carme Santamaria, assenyalà, després de la reunió, que "tot i no ser un nombre elevat el que donen, el més preocupant és que no hem tingut la informació a temps per poder negociar aquesta situació". I afegí: "No pot ser que surti la informació als mitjans abans que nosaltres la tinguem, que som els qui tenim la legitimitat per negociar i evitar-ho".

La secretària d'ensenyament públic de l'STEI-i, Maria Antònia Font, féu saber a la mesa el seu malestar, ja que "no s'entén que pugin els alumnes i baixin els professors, i és que a Secundària hi ha centres on s'han unit grups". Així mateix, demanà que es facilitin dades sobre si "els 57 professors menys són tots de jornada completa o també s'hi inclouen els que només en fan mitja, perquè la xifra podria ser molt superior". Font també féu saber a la mesa que "hi ha centres on s'ha suprimit el personal de neteja, per exemple de 4 a 2".
Durant la reunió d'ahir, que durà més de tres hores, hi fou present, a part dels quatre sindicats (STEI-i, CCOO,FETE-UGT i ANPE), la directora general de Planificació i Centres, Elvira Badia, qui detallà que a través "d'un crèdit de 50 milions d'euros o més" a través del Banc Europeu, es podrà afrontar la millora de les infraestructures als centres educatius.

A l'espera que es tanquin matrícules a alguns ensenyaments com la Formació Professional i que els centres introdueixin les dades en el nou gestor informàtic, la Conselleria es comprometé a informar a finals de mes sobre l'evolució de les dades que més preocupen els sindicats.