Tot i que les forces que ara governen, PSOE i Bloc, criticaren en el passat l'externalització de bona part dels serveis informatius d'IB3 i s'havien compromès a posar-hi remei, ahir l'Executiu avançà que la futura llei no entrarà en aquest tema i el model de contractació es regularà amb reglaments. Moragues digué que "normalment això no es posa a les lleis", perquè hi ha risc que "cada pic que es canvia el presentador del noticiari" s'hagi de modificar la norma.
El portaveu recalcà que la llei es vol pactar amb l'oposició i deixà clar que no està previst aprofitar aquesta negociació per canviar el director general d'IB3, Antoni Martorell, elegit a proposta d'UM. El conseller va admetre que "potser no s'ha parlat amb ningú" del món audiovisual o periodístic, però apuntà que es pot arreglar durant la tramitació parlamentària. També assegurà que el Govern ja ha rebut una petició del Consell per estudiar si la televisió insular ha de ser un segon canal d'IB3, però advertí que això no és prioritari i es regularà en una futura llei audiovisual.
Llei del Consell Consultiu
El Govern, en canvi, sí que aprovà ahir el projecte de llei que modifica la regulació del Consell Consultiu. Amb la norma, el Consultiu guanya competències per dictaminar projectes de llei i altres actuacions del Govern, com també reglaments del Consell. També n'amplia els membres de 7 a 10 i n'endureix el règim d'incompatibilitats. La norma permet que sigui membre del Consultiu el director general de l'Advocacia. Així, un dels responsables de l'elaboració dels projectes de llei seria, alhora, qui els dictaminàs. Moragues ho justifica amb el fet que es tracta d'un funcionari, que a altres llocs es permet i que la llei aclareix quan els membres del Consultiu poden participar en un dictamen.
Finalment, s'acordà la redacció d'una llei que en modifica 11 i d'un decret que en canvia 25 per adaptar-los a la directiva Bolkestein.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.