Els alumnes que fins ara cursaven sis anys d'estudis de català rebien un reconeixement equivalent al nivell D, però ara tan sols correspondrà a un C. Segons Tonina Pujol, tècnica de la Direcció General de Política Lingüística, "s'ha d'entendre que l'Escola Oficial hi és perquè els alumnes aprenguin una llengua que no és la seva". Per tant, no tindria gaire sentit que un catalanoparlant estudiàs català a l'EOI. Per això, Política Lingüística també ha modificat les seves homologacions de títols.
Toni Picornell, cap del departament de català del centre, també es mostra d'acord amb la nova adaptació. Tot i així, reconeix que hi ha hagut sorpresa entre els alumnes que pensaven que assolirien el nivell D i els ho han denegat. De fet, l'EOI fa dos cursos que ja estan adaptats a Europa, mentre que Política Lingüística acaba de publicar les seves homologacions aquest setembre. Per això, alguns alumnes que han viscut el canvi de pla d'estudis enmig del seu procés se senten discriminats i així ho han fet saber a la direcció de l'EOI, a la qual han presentat diverses queixes.
Tanmateix, Política Lingüística remarca que l'Escola d'Idiomes no és l'entitat per a estudiants "que tinguin el català com a llengua materna". Toni Picornell, per part seva, avança que l'EOI estudia la manera d'oferir el nou nivell C1 (equivalent al D) en un futur pròxim.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.