Les jubilacions anticipades voluntàries del professorat de les Illes Balears són les que disposen d'una menor gratificació de tot l'Estat. La discriminació dels docents illencs respecte a altres companys de professió pot arribar a assolir diferències de fins a 55.000 euros respecte a altres comunitats, com el País Basc. Almenys així es desprèn d'un estudi elaborat per la Federació de treballadors de l'ensenyament d'UGT (Fete-UGT). La Llei Orgànica d'Educació (LOE) estableix que el personal docent de més de 60 anys i amb més de quinze treballats pot sol·licitar la jubilació anticipada i rebre, en conseqüència, la gratificació corresponent. Depenent de l'edat i dels anys treballats, els docents reben una paga extraordinària que, segon la comunitat autònoma, presenta notables diferències.
De 64.000 a 9.000 euros
La diferència màxima es registra en el cas dels catedràtics i inspectors d'educació. Mentre que a les Illes Balears un membre d'aquest grup de 60 anys i amb 30 de treballats rebria una gratificació de 9.137,25 euros, al País Basc la paga és de 64.265,14 euros. Aquesta xifra es troba també molt per sobre de la resta d'autonomies. Així, la segona comunitat més ben pagada és Catalunya, on amb els mateixos supòsits el catedràtic rebria 16.580,95 euros.
En altres categories es manté el mateix grau de diferència entre comunitats. D'aquesta manera, un mestre de l'ensenyament primari que s'adhereixi a la jubilació voluntària a 60 anys i 30 de treballats en l'àmbit educatiu rebrà 34.371,39 euros al País Basc i tan sols 5.567,10 euros a les Illes Balears. Davant aquesta situació, la Fete-UGT ha reclamat al Ministeri d'Educació que s'estableixi una major homogeneïtzació en les quantitats percebudes per la gratificació per jubilació voluntària, amb l'objectiu que les significatives diferències entre les comunitats autònomes es redueixin.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
I per què han de rebre cap gratificació? Deman.