De les 69 demolicions executables, almenys vuit es duran a terme al llarg d’enguany, segons les previsions que maneja el departament de Territori del Consell de Mallorca. Es tracta de sis habitatges construïts il·legalment en sòl rústic als municipis d’Alaró, Pollença (2), Campanet, Llucmajor i Maria de la Salut. A més, l’Agència té previst esbucar una caseta amb piscina a Llucmajor i l’ampliació d’un hotel construït en sòl urbà a Son Servera.
Són, així mateix, els vuit casos que quedaren pendents de tomar-se l’any passat perquè restaren fora de l’assignació pressupostària de l’agència de disciplina urbanística, si bé el Consell de Mallorca ja n’havia elaborat els projectes de demolició. No debades, la manca de pressupost suficient per executar aquestes operacions és un dels motius que endarrereixen els esbucaments prevists.
Aquests retards se sumen a l’endarreriment que ja de per si generen els recursos dels propietaris davant la justícia. Es dóna el cas que prop del 90% dels expedients de demolició oberts contra les construccions il·legals són recorreguts als tribunals. D’aquests, més del 90% són resolts a favor del Consell de Mallorca. Tot i això, els procediments judicials acaben demorant l’execució dels expedients de demolició.
Sis demolicions el 2008
Al llarg de 2008, s’executaren sis demolicions. Fou esbucada una antena de telefonia mòbil a Valldemossa; un habitatge en sòl rústic a Sant Llorenç, el qual rebé una sentència penal per un delicte contra l’ordenació del territori, i una escala d’un habitatge a Santa Margalida. A ses Salines es demolí un habitatge de fusta ubicat en sòl rústic i, finalment, a Andratx es tomaren dues cases. Una de construïda en sòl rústic i l’altra en una Àrea Rural d’Interès Paisatgístic (ARIP). Només una de les demolicions fou duta a terme pel Consell. Les restants les realitzaren de manera voluntària els mateixos propietaris, si bé quan la institució insular ja disposava de la corresponent llicència municipal.
L’agència de disciplina urbanística, que ha entrat en funcionament aquest abril, té, per ara, cinc municipis adherits: Puigpunyent, Sineu, Alaró, Son Servera i Campanet.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
A Campos volem la feina, doncs som-hi! Podem organitzar un bon grup de demolició, dirigits pel batle Pelli$$eta, que només pensa en el golf "Son Atraco" i els desenfeinats del terme (ex de l'imperi del totxo), i així podrem sortir de la misèria a la que els cacics del poble ens han duit durant els darrers 30 anys. O és també té la culpa CxC??? També podem replegar el crack del l'exbatle, que, per incrementar notablement la riquesa del poble, va tenir la brillant idea de gastar-se 600.000 € campaners (nostres!!!) per defensar l'animalada de ses Covetes. Ves, quina economia més bona! Au, a fer feina ara que n'hi ha a voler.
Si els ciutadans hem de pagar els enderrocs dels malfactors estam ben arreglats. Ni un cèntim de les institucions per als enderrocs, que s'embargi al qui no compleixi la lleii que li prenguin el solar.
Una cosa és il.legal i una altra amb ordre de demolició. Si les cases de son banya són il.legals per què no es demoleixen? Abans de tomar Llucalcari s'hauria de tomar Son Banya.
idò trob que son poques!
Jo sóc de Valldemossa i l'antena de telefonia mòbil segueix d'empeus. Allò únic que es va aconseguir des de l'apima del CP. Nicolau Calafat (recordem que l'antena roman dins el pati de l'escola antiga) i des de l'oposició d'aleshores (La Valldemossa que Volem) va ser la desconnexió d'aquesta antena. Ara bé, l'esbucament no s'ha produït mai, i això que Valldemossa duu anys en peu de guerra. Seguirem lluitant!
Il.legals, n'hi deu haver no 159, sino 159.000! "Casitas de aperos" dins mig quartó, amb piscina i 250 m2, degut a la permissivitat d'ajuntaments PPeros, generalment: Llucmajor, Felanitx etc
Que no es faci cap excepció. És l'única manera d'aprendre a respectar la normativa. Quan s'hagi esbucat tot el que hi ha pendent, ben segur que tots respectarem molt més aquest paradís on vivim, i veurem més clar que és més bonic quant menys hi construim.