L’ensenyament a les Illes Balears necessita un increment notable del finançament públic. La despesa en educació a l’Arxipèlag està estancada des de fa anys al voltant del 3 per cent del Producte Interior Brut (PIB). Tot i així, institucions internacionals com la UNESCO i la Unió Europea recomanen que aquesta xifra s’acosti al 6 per cent.
A més, les Illes Balears es troben molt per davall de la mitjana estatal, que l’any 2004 destinà un 4,30 per cent del PIB. Per aquest motiu, la comunitat educativa en ple exigí ahir un major esforç pressupostari a les distintes administracions educatives que faci possible assolir aquest objectiu.
Aquesta fou una de les principals recomanacions que féu públiques ahir el Consell Escolar de les Illes Balears durant la presentació de l’Informe del sistema educatiu de les Illes Balears corresponent al curs 2006/07. El treball ha estat elaborat per la comissió permanent d’aquest organisme que aplega representants dels professors, dels pares i de les administracions públiques.
L’informe, que fou aprovat el passat 30 de gener, posa sobre la taula una de les principals reivindicacions del professorat, atès l’important augment de població i, especialment, de població estrangera en edat d’escolarització obligatòria esdevingut en els darrers anys a les Illes Balears. Aquesta situació, segons constata l’informe del Consell Escolar de les Illes Balears, faria encara més necessari l’increment del finançament de l’educació no universitària.
El document, elaborat per primera vegada, recull totes les dades del sistema educatiu relatives al context socioeconòmic de les Illes Balears, a l’alumnat, als centres, al professorat i al grau de compliment a les Illes Balears dels objectius educatius marcats per la Unió Europea per a l’any 2010.
Així mateix, s’hi recull un paquet de fins a dotze mesures urgents proposades pel Consell Escolar de les Illes Balears per a la millora del sistema educatiu.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Galmés, menys campanyes pel bilingüisme i més doblers a l'escola pública. Rectifica o dimiteix!!!