TW
0

La futura llei del joc, que actualment es troba en fase de redacció per part del Govern, preveurà la possibilitat que les Illes tinguin una loteria autonòmica, tal com algunes de les que existeixen arreu de l’Estat, segons informà Sebastià Amengual, director general d’Interior.

"Les diferents loteries que existeixen a Balears no són pròpiament d’aquí i, per tant, no hi deixen cap tipus de guany", digué Amengual. "Per això, des del Govern, trobam que seria bo que n’hi hagués una", assegurà el director general.

Tanmateix l’objectiu principal del Govern en aquesta matèria és l’aprovació de l’esmentada llei. Les Illes Balears són l’única comunitat que encara no en té i, per tant, tampoc no disposen de competències sancionadores en aquest àmbit, que pertanyen al Ministeri.

"Quan es detecta una irregularitat, allò que es fa es trametre l’expedient al Ministeri. Llavors, són ells qui duen a terme tota la gestió posterior", digué Amengual.

Segons el director general, "tota la normativa autonòmica que tenim referent a la matèria de joc està dispersa en diferents decrets. El joc no pot estar escampat en diverses regulacions sectorials. A més, l’aprovació d’aquesta llei hauria d’anar acompanyada de la creació d’una direcció general específica del joc".

Ara, els especialistes jurídics de la Comunitat estudien les lleis que, al seu moment, es feren a Catalunya, al País Basc i a la Comunitat de Madrid. "L’objectiu no és tenir tantes loteries com hi ha a Catalunya, per exemple, però sí que voldríem implantar algun sistema propi de rifes i de premis", manifestà el director general d’Interior.

D’altra part, per Amengual, "portar l’aprovació d’una llei d’aquestes característiques també serà bo perquè al Parlament es generarà un debat entorn del joc. En canvi, l’aprovació de decrets no suposen cap casta de debats".

Amengual, així mateix, és conscient que qualsevol iniciativa que estigui relacionada amb el joc i les apostes "s’ha de plantejar sense gens de frivolitat". "És evident que la ludopatia s’ha de combatre i, per aquest motiu, si hi hagués una direcció general també s’hauria de cuidar de dur a terme activitats destinades a fer front aquesta forma d’addicció", va assegurar.

Ara per ara, no hi cap termini previst per a l’aprovació de l’esmentada llei. Segons informà Amengual, però, el Govern té clar que vol tirar endavant aquesta legislació abans d’exhaurir la legislatura.