algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

Homenatge al llosetí Joan Pons Alomar, víctima del franquisme

229127

Divendres, 19 d'abril, a les 13:00 hores, l'Ajuntament de Lloseta i el Govern retran homenatge a Joan Pons Alomar, secretari judicial de l'Ajuntament als anys trenta del segle passat i represaliat pel franquisme. La cerimònia tendrà lloc davant la porta de l'Ajuntament, al carrer Pou Nou.

L'acte comptarà amb la presència de la batlessa de Lloseta, Angelina Pérez, el regidor de Cultura, Javier González, el Director General de memòria democràtica, Jaume Porcel, familiars de Joan Pons Alomar i representants d'associacions de memòria històrica.

Joan Pons Alomar (Lloseta, 1901 - Palma, 1938) va ser secretari judicial de l'Ajuntament de Lloseta durant la República. Va ser detengut pels colpistes el 18 de juliol de 1936 i empresonat a la presó d'Inca. A l'any 1938 va ser assassinat al cementeri de Porreres.

L'homenatge a Joan Pons Alomar s'emmarca dins «les polítiques de memòria històrica que du a terme l'Ajuntament de Lloseta i el Govern per a recuperar la memòria de les víctimes del franquisme i per defensar els valors de la democràcia i la llibertat», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.