La crisi és total. La guerra soterrada entre Llorenç Serra Ferrer i Pere Terrasa ja és oberta, pública i sense treva.
L'escenari de futur és encara incert, tot i que sembla clar i evident que implica la venda d'accions. De fet, Serra Ferrer i el grup de consellers que li dóna suport estan disposats a comprar les accions de Pere Terrasa i forçar-ne l'adéu com a director general. L'altra solució és a la inversa. És a dir, que un grup inversor compri els títols de Llorenç Serra Ferrer, agafi el control accionarial de l'entitat i Terrasa sigui l'escollit per gestionar-la.
dBalears intentà parlar ahir amb Serra Ferrer i Pere Terrasa, però un i altre declinaren la possibilitat de fer declaracions públiques. En tot cas, dBalears ha pogut saber que Llorenç Serra Ferrer no vol perdre el temps, ara per ara, amb una guerra interna, i que l'objectiu prioritari del màxim accionista, vicepresident i director esportiu és tancar la contractació d'un entrenador.
En tot cas, una vegada fitxat el nou tècnic, Serra Ferrer té clar que Pere Terrasa no pot continuar a l'entitat. És a dir, que Serra Ferrer i el grup de membres del consell d'administració que li dóna suport forçarien la destitució del director general, que ahir acudí a Son Moix per continuar treballant amb total i absoluta normalitat.
El president, Jaume Cladera, ha convocat amb caràcter d'urgència el consell d'administració del Reial Mallorca per dilluns que ve (16.00 hores) amb un sol punt a l'ordre del dia: "Comentaris a les manifestacions dels consellers en els distints mitjans de comunicació". Evidentment, tot i no estar a l'ordre del dia, no pot descartar-se que també es parli de la possible destitució de Pere Terrasa com a director general.
Comprar les accions
L'acomiadament de Terrasa estaria acompanyat, previsiblement, per la compra de les accions que posseeix el director general. En aquest sentit, un membre del consell d'administració explicava ahir que Serra Ferrer està disposat a comprar el títols de Terrasa. El preu, en principi, no ha de ser un problema, tot i que Serra Ferrer no està disposat que l'encara director general guanyi doblers amb la venda.
La incògnita és saber quina decisió adoptarà la família Nadal. De fet, fonts properes a Terrasa asseguren que volen abandonar l'accionariat del Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva tan aviat com sigui possible. En canvi, des de l'altra banda -Serra Ferrer i el seu grup- asseguren que no tenen constància que la família Nadal tingui el mínim interès a vendre.
La possibilitat que Serra Ferrer decideixi vendre no és una quimera impossible, ja que Pere Terrasa ha assistit a diferents reunions amb el grup inversor suís interessat en la compra de l'entitat.
Fonts pròximes al director general afirmen que aquest grup inversor ha arribat a reunir-se en cinc ocasions diferents amb Llorenç Serra Ferrer a S'Olivaret, l'hotel propietat del màxim accionista del Mallorca. Curiosament, aquest grup inversor suís ha arribat de la mà de l'advocat Joan Buades, ara desvinculat de la Societat Anònima Esportiva i que fou durant anys el secretari del consell d'administració de l'entitat i home d'absoluta confiança de l'exmàxim accionista i expresident Mateu Alemany.
Les versions sobre les negociacions són ben diferents. Fonts properes a Pere Terrasa assenyalen que Serra Ferrer demanà dotze milions d'euros pel Reial Mallorca i que el grup inversor suís arribà a oferir-ne un màxim de nou. Afegeixen que la venda estava condicionada, sempre i en tot cas, que els suïssos es comprometessin a invertir-hi 30 milions d'euros.
El problema, ara com ara, és de solvència, tota vegada que els inversors no han presentat, si més no de moment, les garanties bancàries requerides.
Així, sembla clar que Serra Ferrer, que comprà l'entitat per 1,5 milions d'euros, estava disposat a vendre la Societat de manera immediata amb unes plusvàlues molt importants. Terrasa, i així ho comunicà en la roda de premsa de la seva presentació, arribava al Reial Mallorca, entre d'altres coses, per aconseguir un inversor que contribuís a la solvència econòmica de l'entitat. En aquest sentit, Serra Ferrer mai no ha amagat que no fa comptes invertir ni un euro en el Mallorca i Terrasa sempre ha dit que per gestionar un club de futbol fa falta múscul financer.
Els partidaris de Serra
En canvi, des del bàndol de Serra Ferrer tenen clar que l'interès per la compra del Mallorca era només una trampa. Consideren que tan sols es volia aconseguir un titular de premsa que deixàs Serra Ferrer en mal lloc. Pretenien que semblàs davant l'opinió pública que l'únic interès de Serra és guanyar doblers amb la venda.
En aquest mateix sentit, fonts properes a Serra Ferrer expliquen que el grup inversor es va reunir també amb els administradors concursals del Reial Mallorca, que coincidiren a no veure clara l'oferta del grup suís, que qualificaren de poc fiable. Però la venda de l'entitat no ha estat l'únic punt de fricció entre Serra Ferrer i Pere Terrasa. Malgrat que el director general acaba d'aterrar al club, la lluita interna ha estat una constant. Pere Terrasa està dolgut amb Serra Ferrer perquè decidí tornar al Mallorca, a pesar d'estar convençut de disposar del consens polític necessari per continuar a IB3, i mai no ha estat considerat. De fet, l'encara director general ha manifestat en el seu cercle més íntim que el màxim accionista, vicepresident i director esportiu mai no l'ha tingut en compte. Terrasa recorda sempre que pot que no dubtà a mantenir tantes bregues com fossin necessàries a IB3 per fer una gestió pulcra i que tenia ben clar des del primer minut que no s'arrufaria davant Serra perquè el Mallorca tingués una gestió clara, transparent, honesta i professional.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.