Casey Stoner en un moment de la cursa, al Gran Premi d'Aragó. | Javier Cebollada

TW
0

L'australià Casey Stoner (Honda) va aconseguir augmentar de manera important el seu avantatge en la classificació provisional del Mundial, després d'imposar-se amb autoritat en el Gran Premi d'Aragó de MotoGP, que es va disputar ahir al circuit d'Alcanyís. Stoner es va posar líder abans de finalitzar el primer gir i ja no va abandonar aquesta posició fins a la baixada de la bandera de quadres, que seu màxim rival en la lluita pel títol, l'actual campió del món, el palmesà Jorge Lorenzo (Yamaha), va travessar en tercer lloc, després de lluitar amb afany per entrar al podi.

El nord-americà Ben Spies (Yamaha) va sorprendre tothom amb una sortida que el va dur fins a l'exterior del traçat al final de la recta. Allà es va posar per davant de tots els seus rivals, fins i tot d'Stoner, mentre que, per darrere d'ells, el txec Karel Abraham (Ducati) i l'italià Andrea Dovizioso (Honda) se n'anaven a terra.

A la sortida també es va produir fet insòlit -fins ara-, ja que l'italià Valentino Rossi, tretzè en els entrenaments, va haver de sortir des del carrer de tallers, després de decidir, al costat del seu equip, que muntarien un setè motor en la Ducati, quan el reglament tècnic n'autoritza un màxim de sis sense penalització. Encara i així, en la segona volta Valentino Rossi ja es trobava a prop del rebuf de la moto del seu compatriota Loris Capirossi, que ja a Misano Adriàtic va anunciar la seva retirada de la competició activa al final de la temporada.

Spies fou el més ràpid a la sortida, però la seva alegria li va durar poc, ja que, abans que conclogués el primer gir, es trobava davant l'australià Stoner i el seu company d'escuderia, el català Dani Pedrosa, (Honda) ocupava la segona plaça. Amb voltes ràpides consecutives, Casey Stoner es va anar allunyant dels seus rivals, el mateix que va fer Dani Pedrosa, que no va donar mostres de poder mantenir el mateix ritme que el seu company d'escuderia.
Després d'ells, es va formar un trio amb Ben Spies, l'italià Marco Simoncelli (Honda) i Jorge Lorenzo, però aquest tampoc no va durar gaire estona.

Lorenzo va aguantar la pressió i va saber beneficiar-se de l'error de l'italià, que es va allargar en el revolt, per col·locar-se quart, gairebé a l'equador de la competició. Des d'allà, inicià la cacera de Ben Spies, per consolidar la tercera plaça a partir del catorzè gir, mentre que l'americà es veia novament doblegat per l'italià i havia de conformar-se amb el cinquè lloc final. El podi estava tancat amb Stoner, Pedrosa i Lorenzo. Àlvaro Bautista va ser sisè i Héctor Barberà va acabar a continuació. Mentrestant, Rossi es va haver de defensar dels atacs del britànic Cal Crutchlow (Yamaha) i el japonès Hiroshi Aoyama (Honda) per aconseguir una novena plaça, que va ser per al britànic, amb el nou vegades campió del món en desena posició.

En 125 cc la victòria va ser per a Nico Terol (Aprilia), que amplia el seu avantatge al capdavant del Mundial respecte del francès Johann Zarco (Derbi), que acabà segon. El palmesà Lluís Salom (Aprilia) aconseguí la quarta posició, tot i que després fou sancionat per avançar amb bandera groga en pista i caigué fins a la cinquena.
El triomf en Moto2 va ser per a Marc Márquez (Suter), aconseguit després d'una espectacular i arriscada pugna amb Andrea Iannone (Suter) i Simone Corsi (FRT), segon i tercer, respectivament.