TW
0

Després de tancar un any 2009 esplèndid, el menador i entrenador Biel Pou afronta un 2010 amb expectatives semblants, sobretot després de l'èxit aconseguit a l'hipòdrom de París-Vincennes amb Sambro Goal, i amb les bones sensacions que té amb vista al pròxim Gran Premi Nacional.

Esperèveu la magnífica actuació que va tenir Sambro Goal a París?
Sí. Ja feia un parell de mesos que teníem la vista posada en aquesta correguda i esperàvem poder-ne disputar una de les places capdavanteres. Una vegada allà, trobàrem el ritme òptim i, si no hagués estat perquè Sambro s'havia vist un poc perjudicat pel viatge, hauríem millorat la tercera posició.

Com va viure la delegació mallorquina present a París les bones acutacions illenques?
Tothom hi estava il·lusionat. Va ser molt emocionant, perquè t'ajuntes amb els qui durant l'any són els teus rivals i tot això s'oblida per uns dies.

Aquests bons resultats a París confirmen que el trot illenc ha pujat un escaló per acostar-se més a l'europeu?

Anam pujant dia rere dia. Els cavalls són de cada vegada més forts i més ràpids. Per ventura, enguany hem tingut més sort en les proves en les quals hem participat, però aquesta millora no s'ha observat d'un dia per l'altre, sinó que són molts d'anys de feina.

Després d'un magnífic 2009, quins són els objectius per a 2010?

Ara ja començam a mirar cap al Gran Premi del Criador amb Sambro Goal i cap al Gran Premi Nacional, en el qual ja tenim classificats Trébol i Tambor. En l'edició d'enguany hi haurà molta igualtat i crec que hi veurem un grup de 5 o 6 exemplars amb possibilitats.

Com veis la situació del trot a les Illes?
Bastant malament: en un moment com aquest, amb tot el tema de la crisi, la Federació i l'Institut haurien d'anar de la mà, perquè hi ha decisions que s'han de prendre, i les han de prendre entre tots.

Quin és el camí?
No ho sé, però en aquests moments, si el trot tingués un sistema de finançament estable -jo em pensava que les apostes ho serien-, podria ser de gran ajuda per a la nostra economia tant la gent que fa feina al camp com molts que es dediquen al trot però dins una economia submergida.